Hlavní obsah

Kvalitní běžecký trénink, smál se Trousil po vyřazení od Slavie. Cíl Vyškova pro jaro? Liga by byla hezká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lavičce Vyškova načíná osmý rok a dosáhl prozatímního vrcholu své trenérské kariéry. Bývalý prvoligový obránce Jan Trousil dovedl mužstvo ze třetí ligy do druhé a ve středu ho vedl ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Slavii. A ač jeho svěřenci v Edenu padli poměrně vysoko 0:4, porážka nedala Trousilovi žádný důvod k zármutku, nýbrž naopak pořádný kus motivace do další práce. „Pro nás všechny to byla obrovská vysoká škola. Kluci aspoň přesně vidí, co všechno nám chybí oproti top týmům,“ cenil si absolvování obtížného mače 46letý kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie slaví trefu do sítě Vyškova.

Článek

Vyškov si v letošním pohárovém ročníku překvapivě poradil se dvěma prvoligovými mančafty, Jablonec i Zlín porazil shodně 1:0. Utkání na Slavii, která v probíhajícím ročníku navíc na svém hřišti nepoznala nic jiného než vítězství, již ale bylo nad jeho síly. „Dávali jsme klukům do hlav, aby hráli to, co je zdobilo ve druhé lize. Je sice hezké, že jsme si to řekli, ale když pak hráči vidí před zápasem sedm tisíc diváků a Tribunu Sever, která zpívá své chorály, tak je to pohltí," hledal Trousil důvod nepovedeného vstupu do utkání, který v podstatě rozhodl o jeho konečném vyústění. Vyškov během prvních dvaadvaceti minut totiž hned třikrát inkasoval.

„Nebudu z toho ale nic vyvozovat. Tenhle zápas pro nás byl odměnou za vyřazení Jablonce a Zlína. To, že se někomu dnes nedařilo rozhodně neznamená, že nebude hrát v Táborsku," nastínil Trousil, že jeho rozhodování o sestavě v duelu prvního jarního kola druhé ligy nebude nijak ovlivněno čtvrtfinálovou prohrou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Slavie Praha oslavují gól

Kouč vyškovských fotbalistů si totiž z konfrontace s úřadujícím vicemistrem Fortuna ligy odnesl veskrze pozitivní dojmy. „Takovéto zápasy má za sebou z našich hráčů snad jen Klesa, kterému je čtyřicet. Ani já jsem v podobné atmosféře ještě nikdy netrénoval. Jsem moc rád, že jsme si tímhle prošli. Navíc to pro nás byl kvalitní běžecký trénink, takže jsme si splnili to, co míváme obvykle v programu ve středu," odlehčeně dodal Trousil.

Jeho svěřenci ve druhé nejvyšší soutěži přezimovali na druhé příčce a ač je boj o postupové pozice nesmírně vyrovnaný, vyškovští sní o prvoligové příslušnosti. „Máme ambiciózního majitele a byli jsme postaveni před to, že se máme pokusit o postup. Není to o tom, že Vyškov musí ihned do první ligy, ale kdyby se to povedlo, bylo by to hezké," uzavřel bývalý hráč Brna či Slovácka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.