Hlavní obsah

Slavia hladce prošla do semifinále poháru. Na druholigový Vyškov se připravovala jako na zápasy v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné překvapení nedopustili. Fotbalisté Slavie Praha ve čtvrtfinále MOL Cupu naplno potvrdili roli papírového favorita, druholigový Vyškov před vlastními fanoušky bez potíží přehráli v poměru 4:0, čímž si zajistili postup do další fáze soutěže. Klíčem k úspěchu byl hlavně povedený vstup do zápasu, červenobílá skvadra nasázela soupeři tři branky během prvních dvaadvaceti minut. „Myslím, že rozhodl přístup v začátku utkání, tam se lámal chleba,“ domnívá se Jaroslav Köstl, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha zdraví hráče Vyškova.

Článek

Realizační tým Slavie přitom řádně zamíchal sestavou. Trpišovský a spol. totiž v úvodní jedenáctce oproti nedělnímu ligovému klání se Slováckem (2:0) učinil hned devět změn. Poprvé od září tak atmosféru soutěžního utkání okusil brankář Aleš Mandous. „Jsme rádi za šířku kádru. Teď jsme ještě v začátku jara, mohou ale přijít zranění, karty, nebo úplně jiné věci. Právě kvůli tomu Mandous chytal, potřebujeme ho v permanenci," vysvětloval Köstl.

Čtvrtfinálový los Slavii přidělil jediného druholigového soupeře, který v osudí zbýval. Sešívaní se ale i tak měli pořádně na pozoru, Vyškov s ambiciózním majitelem z Kamerunu Kingsley Pungongem se totiž netají touhou po postupu do nejvyšší soutěže. Ve FNL přezimoval na druhé příčce, navíc v předchozích pohárových kolech vyřadil dva prvoligové celky – Jablonec a Zlín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Slavie Praha oslavují druhý gól Petera Olayinky

„Vyškov má hráče, kteří jsou nadstandardní do ofenzivy. Měli jsme k soupeři respekt, viděli jsme hodně jeho zápasů. Přípravu jsme připodobnili k tomu, když čelíme soupeřům v evropských pohárech. Mají opravdu nepříjemné hráče směrem nahoru, kdyby tedy trošku vyztužili defenzivu...," naznačil Köstl potenciál moravského celku.

O obzvláště pikantní duel pak šlo pro Antonína Kinského a Františka Matyse. Oba mladíci totiž ve Vyškově hostují právě ze Slavie a dostali jedinečnou možnost zahrát si proti „svým“. A minimálně Kinský by se prý zanedlouho mohl nadobro stát členem A-týmu Sešívaných. „Vidíme v něm budoucnost. Neustále se posouvá jak po sportovní, tak lidské stránce. Myslím, že u nás dokáže ještě velké věci," nastínil Trpišovského asistent, jaké mají v Edenu plány se synem bronzového medailisty z EURO 2004.

V neděli bude Slavia hájit pozici lídra Fortuna ligy v Českých Budějovicích, které díky domácí výhře 2:1 nad Brnem také postoupily do semifinále MOL Cupu. „Všimli jsme si, že se snaží hrát víc kombinačně, než v minulosti. V Plzni hrály skvěle a sahaly po bodu. Bude to náročný soupeř, ale v lize si nevyberete," uzavřel Köstl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.