Hlavní obsah

Slavia přežila klinickou smrt a po obratu postupuje. Ve finále poháru se utká se Spartou

Aktualizováno

Finále MOL Cupu se odehraje jako velké pražské derby. Jako první si postup zajistila ve středu Sparta, která na Letné porazila České Budějovice 2:0. Slavia doma s Bohemians dvakrát prohrávala a poslední akcí před vypršením normální hrací doby v 97. minutě srovnala na 2:2 a v následném prosloužení nakonec vybojovala výhru 3:2. Finále se odehraje ve středu 3. května na na stadionu Sparty, která bude mít výhodu domácího prostředí díky horšímu koeficientu v MOL Cupu.

Byla to reklama na fotbal, pochvaloval si Jaroslav Köstl. Ten zápas měl prostě všechno!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Do první velké šance zápasu mezi domácí Spartou a Českými Budějovicemi se dostali hosté, když se ve 25. minutě prodral do koncovky Potočný, s jeho slabou přízemní střelou si však Kovář bez větších problémů poradil. O šest minut později poprvé zahrozili i Letenští, ale Haraslínova střela skončila jen na levé tyči Janáčkovy branky.

V 37. minutě však mohla radost domácích propuknout naplno, když ve vápně Jihočechů zachoval chladnou hlavu Minčev a otevřel skóre utkání. O tři minuty později mohl potvrdit vedení Sparty Lukáš Sadílek, v obrovské šanci však vysoko přestřelil.

Rozladěný trenér Tomáš Zápotočný. Je neakceptovatelné, abychom za sezonu dostali devět červených karetVideo: Sport.cz

Podruhé trefili sparťané konstrukci hostující branky v 63. minutě a opět u toho byl Haraslín, který z přímého kopu orazítkoval břevno jihočeské svatyně. Slovenský reprezentant však hrál klíčovou úlohu i u druhého gólu favorita, když se po jeho centru trefil v 76. minutě hlavou Lukáš Sadílek. Sparta si již náskok bez problémů pohlídala a zajistila si postup do finále MOL Cupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Minčev se raduje z úvodní branky utkání

Fotbalisté Slavie si finále zahrají po dvou letech. V Edenu otevřel skóre ve 14. minutě hostující Erik Prekop, hned za devět minut odpověděl David Douděra. V 84. minutě poslal "Klokany" opět do vedení Martin Hála, ale v šesté minutě nastavení znovu vyrovnal Ondřej Lingr a v druhé části prodloužení dokonal obrat další střídající hráč Václav Jurečka.

Slávisté udrželi domácí neporazitelnost na domácí scéně v této sezoně a budou usilovat o sedmý pohárový triumf v samostatné historii a čtvrtý pod trenérem Jindřichem Trpišovským. Bohemians od rozdělení federace ani napodruhé v semifinále neuspěli.

MOL Cup - semifinále
Sparta - České Budějovice 2:0
Branky: 37. Minčev, 76. Sadílek
Slavia - Bohemians 3:2 v prodloužení
Branky: 24. Douděra, 90+7. Lingr, 109. Jurečka - 14. Prekop, 84. Hála

Reklama