Hlavní obsah

Liberec je dalším osmifinalistou MOL Cupu, postup slaví i Zlín

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce v dohrávce 3. kola domácího poháru MOL Cupu bez problémů zvítězili ve Frýdku-Místku vysoko 6:0 a postoupili do osmifinále. Dvakrát se proti aktuálně desátému celku třetí ligy prosadil útočník Imad Rondič. Posledním účastníkem osmifinále tuzemské pohárové soutěže se stali fotbalisté Zlína, kteří porazili doma druholigovou Jihlavu 2:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek

Liberec si ve Frýdku-Místku zastřílel podobně jako v předchozím kole proti Rokycanům, které porazil 5:1. Kouč Slovanu Luboš Kozel sice v úvodu nechal jen na lavičce nejlepšího týmového střelce Van Burena, ale jinak postavil silnou sestavu a na obrazu hry to bylo od začátku vidět.

Severočeši rozhodli už do poločasu, kdy se trefili třikrát, stejný počet gólů přidali po pauze. Na startu druhé půle se po pár sekundách na trávníku prosadil střídající Višinský. Liberec vyrovnal svou nejvyšší soutěžní výhru od rozdělení federace.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Michal Velner z Frýdku-Místku a Michal Fukala z Liberce.

"Samozřejmě spokojenost. Chtěli jsme postoupit i ušetřit některé hráče, protože nás v neděli čeká ligové utkání v Brně. Jsem rád, že se nám to podařilo takhle jednoznačně. I výkon hráčů byl poměrně dobrý. Zvládli jsme zápas relativně v klidu a navíc jsme se i dost prosadili střelecky. Dá se říct takové bezproblémové utkání," řekl v nahrávce pro média Kozel.

Zlín předčil Jihlavu v produktivitě. Druholigový celek měl sice řadu šancí, ale gólově se prosadil jen předposlední tým nejvyšší soutěže. V 35. minutě protlačil míč za čáru Bartošák a v 79. minutě přidal po rohu z dorážky pojistku Didiba, který skóroval poprvé v dresu Ševců. Zlín oplatil Jihlavě deset let starou porážku na penalty z posledního vzájemného pohárového duelu.

"Vstup do zápasu jsme měli slušný, pak jsme z toho ale nějak vypadli. Jihlava byla aktivní, my jsme prohrávali souboje, nepodrželi jsme balon nahoře. V poháru jde v první řadě o postup, ale to je jediné, s čím můžeme být spokojeni, s výkonem rozhodně ne. Musíme si to vyříkat. Takhle nemůžeme pokračovat, tohle je málo," řekl na tiskové konferenci zlínský trenér Jan Jelínek.

Většina zápasů 3. kola se odehrála minulý týden. Z MOL Cupu už nečekaně vypadl ligový lídr a úřadující český šampion z Plzně, který prohrál v Hlučíně. Z celků z nejvyšší soutěže už pohár opustily také Jablonec a Pardubice. Los osmifinále se uskuteční v pondělí v Praze, úředním hracím termínem nadcházejícího kola je 19. listopad. Prvenství obhajuje Slovácko.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Frýdek-Místek - Slovan Liberec 0:6 (0:3)
Branky: 21. a 44. Rondič, 15. Kozák, 46. Višinský, 60. Talovjerov, 78. Varfolomejev.
Liberec: Stejskal - Prebsl, Talovjerov (61. Mikula), Purzitidis - Fukala, Gebre Selassie (77. Mészáros), Červ (46. Varfolomejev), Preisler - Frýdek (46. Višinský) - Rondič (70. Van Buren), Kozák. Trenér: Kozel.
Trinity Zlín - Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 35. Bartošák, 79. Didiba.
Zlín: Dostál - Kolář, Simerský, Procházka - Reiter (80. Hellebrand), Didiba, Hrubý (80. Fantiš), Bartošák - Dramé (58. Jawo), Vukadinovič (71. Čanturišvili), Fillo (58. Silný). Trenér: Jelínek.

Reklama