Hlavní obsah

Z práce šel dřív a sestřelil mistra! Hrdiny z Hlučína si všiml i Inter Milán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z práce musel odběhnout kvůli fotbalu o něco dřív, ale bohatě se to vyplatilo! Útočník třetiligového Hlučína Dominik Smékal odehrál v pohárovém utkání MOL Cupu proti Viktorii Plzeň životní zápas. Úřadujícím šampionům, účastníkům Champions League a aktuálním lídrům ligy nasázel hattrick, vítězný gól při výhře 3:2 přitom vstřelil ve čtvrté minutě nastavení.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Podepisující se hrdina Hlučína, třígólový Dominik Smékal.

Článek

„Tenhle zápas si zařadím asi mezi ty, na které budu už pořád vzpomínat. Tou kulisou, tím, že jsme vyhráli nad takovým soupeřem, a i zásluhou těch tří gólů, které jsem dal. To je nejvíc," culil se 24letý útočník Hlučína.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího Tomáše Batíka pak dlouho zůstával na trávníku hlučínského hřiště. Do šatny jej nechtěli pustit fanoušci, především pak ti nejmenší, kteří se dožadovali společné fotografie, podpisu na dres, kopačku, ale i kůži na rukou.

„Chtěli jsme si to užít, ale také vyhrát. Bylo to trochu snové, ale vidíte, podařilo se nám to. Teď už můžeme doufat, že dostaneme dalšího skvělého soupeře a samozřejmě si s ním zase budeme chtít poradit," říkal fotbalista druhého týmu Moravskoslezské fotbalové ligy.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brankář Jakub Lapeš objímá střelce hattricku Dominika Smékala, útočník Plzně Tomáš Chorý (vpravo) jen přihlíží.

Plzni on a jeho spoluhráči přichystali první porážku v domácí soutěži. Život se jim ale tím nezmění. „Musel jsem odejít trochu dříve z práce, abych byl včas na stadionu. Na oslavy ani není čas, musíme chodit normálně do práce. Nejsme profíci, musíme si vydělávat normálně," vykládal Smékal, který měl v mládí dobře nakročeno k velkým zápasům.

Talentu odchovance Hranic na Moravě si všimli až v Interu Milán, britský The Guardian jej v roce 2015 zařadil mezi padesát největších talentů budoucí generace. Návrat z juniorky Interu domů do Česka ale Smékalovi nevyšel. Získal jej Baník Ostrava, kde se ale neprosadil, díru do světa neudělal ani ve druholigové Opavě. A tak podepsal Hlučínu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Hlučínský brankář Jakub Lapeš odkopává před plzeňským Pavlem Buchou.

„Lhal bych, kdybych tvrdil, že na první ligu už nemyslím, a bylo by super, kdyby mi tento zápas pomohl zase někam výše. Ale stojím nohama na zemi. Jsem teď hráč Hlučína a zajímá mě jenom tento klub. Tady mě zase fotbal začal bavit. Ty roky předtím byly jaké byly. Vracet se k tomu nechci. Teď před sebou v sobotu máme doma Kroměříž. Budeme chtít lídra MSFL porazit a do zimní přestávky třeba i přeskočit. Pak se uvidí, co bude," svěřoval se Smékal.

Reklama