Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Vyšehrad 3:0Mladá Boleslav neměla v poháru problém, další favorit však odvracel blamáž

Praha

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 2. kole domácího poháru MOL Cupu na svém hřišti porazili třetiligový Vyšehrad 3:0 a postoupili do další fáze soutěže. Branky favorita vstřelili v prvním poločase Brazilec Ewerton a po změně stran Dominik Mašek s Davidem Juráskem. Také v dalších úterních duelech slaví postup favorité - druholigová Jihlava a třetiligové Přepeře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý z Mladé Boleslavi.

Článek

Mladoboleslavští zlomili odpor Vyšehradu až ve 39. minutě, kdy Ewerton po Filově přihrávce zblízka propálil brankáře Koubu. Střídající Skalák v 79. minutě z penalty Koubu nepřekonal, ale o chvíli později už zvýšil Dominik Mašek. V 84. minutě ještě Skalák připravil třetí gól pro Juráska.

V bitvě třetiligových soupeřů si s chutí zastřílely doma Přepeře. Písku nasypaly šest branek. Uherský Brod pak trápil druholigovou Jihlavu, v poločase vedl, ale nakonec těsně prohrál, když inkasoval dvě branky v úplném závěru.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
FK Mladá Boleslav - Vyšehrad 3:0 (1:0)
Branky: 39. Ewerton, 80. Mašek, 84. Jurásek.
M. Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Dancák (63. Matějovský), D. Mašek - Stránský (72. Píchal), L. Mašek (62. Ladra), Ewerton (62. Skalák) - Fila (63. Škoda). Trenér: Jarolím.
Přepeře - Písek 6:0 (5:0)
Uherský Brod - Jihlava 1:2 (1:0).

Reklama