Hlavní obsah

Pešek se trefil v derby tátovi k narozeninám. Strašný výsledek, zoufají si sešívaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tristní začátek jara. Fotbalová Slavia prohrála i druhý soutěžní zápas. O víkendu v lize senzačně podlehla Karviné 0:1. Teď sešívaní ve čtvrtfinále MOL Cupu překvapivě prohráli v pražském derby se Spartou 0:2 a loňský triumf v soutěži neobhájí. „Strašný výsledek, šlo přece o derby,“ netají obrovské zklamání asistent trenéra Jaroslav Köstl. „Hrozně těžký zápas, ale byli jsme efektivní. A to jsme ještě třikrát šli sami na branku,“ poukazuje v rozhovoru pro ČT letenský kouč Pavel Vrba.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jakub Pešek a Ladislav Krejčí mladší, střelci Sparty v derby.

Článek
Fotogalerie

Letenští rozhodli souboj druhého s třetím týmem ligové tabulky už v prvním poločase, kdy se trefili Ladislav Krejčí mladší a Jakub Pešek. V 85. minutě byl vyloučen domácí Taras Kačaraba. Sparta tak na rozdíl od rivala částečně napravila remízu 0:0 v Českých Budějovicích.

„Derby bylo bojovné jako vždycky. Postup je vzpruhou do dalších zápasů, ale musíme si uvědomit, že jsme teprve na začátku těžké série, která nás čeká," líčí Krejčí mladší.

„Pro nás všechny strašná vzpruha, velké plus. Mé první vyhrané derby. Přesně to jsme potřebovali do dalších zápasů. V soubojích jsme byli hodně tvrdí, vyhrávali je a byli nebezpeční do brejků," líčí důrazný záložník, co vedlo k úspěchu v neúprosné bitvě s celkem 39 odpískanými fauly.

„Sladké derby, protože je vítězné! Jinak tradičně bojovné, tvrdé, jsem celý bolavý," usmívá se Pešek.

Přiznává, že vstřelil hodně šťastný gól. „Cpal jsem balon na zadek, ale brnkl mi o nohu. Taťka slaví narozeniny, gól je pro něj," raduje se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Aleš Mandous inkasuje druhý gól Sparty během utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Sešívaní jsou na jaře bezzubí

Červenobílí tak i druhé derby v sezoně prohráli, znovu v něm nedali gól.

„Důležitý byl první gól, Sparta ho dala z první standardky. Pak zalezla, my hráli slušně po vápno, jenže v něm jame se zase neprosadili. Od nás prostě bezzubé, hráli jsme do plných, ve vápně se nám nedaří," kaboní se kapitán Tomáš Holeš.

Nicolae Stanciu míří do Číny, kanonýr Jan Kuchta je v Rusku. Slavia má najednou problémy s kreativitou.

„Asi s ní teď máme problém. Jak říkám, po vápno to jde, dál už ne," souhlasí zkušený Holeš.

„Stanciu je dějepis, v budoucnu už tady nebude... Chystali jsme se už během přípravy na variantu bez něj. Musíme vidět i kvalitu soupeře, hrál zodpovědně, nedostali jsme se tam. Kreativita nám zatím chybí, musíme hledat zase jiné hráče, abychom ji zlepšili," avizuje asistent Jaroslav Köstl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.