Hlavní obsah

Přehmat České televize. Z brankáře Sparty udělala gólmana ze smetiště

Bylo vyprodáno, ale fanoušci se nakonec finále fotbalového MOL Cupu v Uherském Hradišti mezi domácím Slováckem a Spartou nedočkali. Průtrž mračen udělala ze stadionu bazén a hrát zkrátka nešlo a duel se odložil. Zase ale byly k vidění věci, které se často nestávají.

Za svoji kariéru jsem ještě nezažil, aby voda protékala až do kabiny rozhodčích, popisuje hlavní sudíVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Někteří hráči si třeba vyzkoušeli, jaké to je se na fotbalovém pažitu vykoupat, když s velkým zápalem podnikali s rozběhem skoky či lety do kaluží. Z natěšených fanoušků na tribunách, kteří už věděli, že se fotbalu nejspíš nedočkají, bylo cítit, že by se do této zábavy rádi zapojili.

Neuskutečněné finále hodně mrzelo i brankáře Pražanů Milana Heču, který z Hradiště pochází. Rozpovídal se alespoň na kamery České televize, ale v rozhovoru nakonec, spíše než jeho slova, zaujalo něco zcela jiného.

U jeho jména v liště na obrazovce byla uvedena klubová příslušnost „brankář SMETIŠTĚ FNL". Přehmat televize se začal rychle šířit a ČT se za něj posléze omluvila.

„Rádi bychom se nejen AC Sparta Praha a jejím fanouškům - ale všem divákům ČT sport - omluvili za chybnou lištu při rozhovoru brankáře Sparty Milana Heči v rámci odloženého finále MOL Cupu. K podobným situacím by v žádném případě nemělo docházet a v redakci uděláme vše proto, aby se to již nikdy neopakovalo," uvedla ČT.

A následně vysvětlila, jak k chybě došlo. „Šablony lišt tohoto typu bývají editovány dopředu - s pracovními názvy. V přenosovém vozu, kam tyto šablony přišly, si bohužel nevšimli, že název není přichystán pro konkrétní zápas a konkrétního hráče. A pak už lišta s touto chybou doplula i do živého vysílání," stojí dále ve vysvětlení.

K incidentu se vyjádřil také šéfredaktor Redakce sportu ČT Michal Dusík.

„Už jsem se omlouval Spartě a prostřednictvím ředitele komunikace i Milanu Hečovi a teď se chci omluvit i Vám, televizním divákům. Špatný titulek byl způsoben lidskou chybou, pravda ovlivněnou i velmi komplikovanou situací na místě. Ta sice chybu neomlouvá, ale možná pochopíte, že nešlo o žádnou zlomyslnost, ale manipulační chybu," napsal mimo jiné ve své reakci Dusík.

Reklama

Související témata: