Hlavní obsah

Priske po obratu na Slavii: Důkaz, kde aktuálně jsme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé zažil výhru v Edenu. Navíc po smáznutí dvoubrankového manka. „Svědčí to o silné mentalitě, kterou už dlouho máme,“ liboval si trenér fotbalové Sparty Brian Priske po výhře 3:2 v prodloužení nad Slavií ve čtvrtfinále MOL Cupu. Nedělní ligové derby na Letné bude podle něj jiné.

Sparta v prodloužení dovršila obrat v derby. Ve čtvrtfinále MOL Cupu porazila Slavii 3:2.Video: Sport.cz

 
Článek

Často býváte po výhrách na svůj tým hrdý. Jak vám je po obratu v derby? Jste na hráče ještě pyšnější?

Ano, určitě něco takového cítím. Nejprve musím zmínit, že jsem si derby užil. Nastoupily proti sobě dva týmy, které se soustředily na fotbal a chtěly to jeden druhému ztížit po fotbalové stránce. Ale i když jsme prohrávali 0:2, viděl jsem na hráčích, že zůstávají klidní, koncentrovaní a drží pospolu. Svědčí to o silné mentalitě, kterou už dlouho máme. Tahle výhra vše ještě vylepšuje. Budeme si z ní chtít odnést další pozitiva. Je to důkaz, kde aktuálně jsme. Takticky, fyzicky, psychicky.

Jak se vám líbil výkon Victora Olatunjiho, který dal dva góly?

Byl úžasný. Odvedl skvělou práci v mnoha aspektech. Nejenže vstřelil dva góly, ale hodně nám pomohl i tím, jak pracoval a zaměstnával obranu Slavie. Jsem za něj šťastný. Od příchodu z Liberce udělal velký pokrok. Bylo potřeba, aby si v našem prostředí zvykl, což je ale normální. Je to dobrý kluk a pro nás užitečný hráč.

Co vám zápas ukázal směrem k dalšímu derby v neděli v lize? Půjde se vám do něj po otočce ve skóre a postupu lépe?

Ani moc nevím, co na to odpovědět. Je to velmi dobrá otázka. V neděli to však bude nový zápas, na obou stranách nastoupí zřejmě někteří jiní hráči. Je tedy těžké říct, co očekávám, ale doufám, že opět odehrajeme dobrý zápas. Bude to padesát na padesát. Těšíme se, že budeme hrát doma před našimi fanoušky. A budeme chtít samozřejmě zase vyhrát. Ovšem vidím, že jsme v dobrém stavu a připraveni. Máme dobrou mentalitu. O týmovém duchu svědčí třeba i to, že všichni hráči, kteří nebyli v nominaci na utkání, cestovali do Edenu a podporovali tým.

Adam Karabec si na penaltu v derby věřil. Takové zápasy vypovídají o naší vítězné mentalitě.Video: Sport.cz

Bude v nedělním zápase se Slavií rozhodovat i kondice?

Určitě to může být jeden z faktorů, který utkání ovlivní. Ale já jsem s kondicí týmu spokojený, za poslední měsíce se rozvinula. Je také potřeba zmínit, že od prvního zápasu jarní části jsme sestavu rotovali. Vliv to na nás mít nebude. Víme, čeho jsme schopní a co všechno po fyzické stránce hráči zvládnou. Ve čtvrtek a v pátek se budou cítit unavení, ale v sobotu už budeme připraveni. Na neděli se těšíme.

Ukazuje se, že Sparta má teď víc možností i na lavičce a že je váš kádr oproti minulosti širší a kvalitnější?

Ano, bezpochyby. Tohle je věc, která ovlivňuje naše rozpoložení. Jsem spokojený s tím, v jakém stavu se mužstvo nachází a jak hráči sami na sebe vytvářejí tlak v boji o sestavu. Tohle jsme chtěli. Věděli jsme, že potřebujeme víc kvality, abychom byli konkurenceschopnější v lize a zároveň v Evropě. Někteří hráči se také od minulé sezony zlepšili. Hodně nám pomáhá i práce lékařského týmu a fyzioterapeutů, udržují hráče, aby mohli hrát. Mimo je nyní jen David Pavelka, problém má ještě Jakub Pešek.

Reklama