Hlavní obsah

Karabec: Na penaltu jsem si věřil. Máme vítěznou mentalitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zářil útočník Victor Olatunji, ale postup fotbalové Spartě do semifinále MOL Cupu ve žhavém derby na Slavii vystřelil nakonec Adam Karabec. Dvacetiletý křídelník ve 114. minutě ustál psychicky těžkou chvíli, a před severní tribunou proměnil penaltu. Sparta vyhrála 3:2 po prodloužení. „Jsme extrémně silný tým v těchto těžkých zápasech,“ liboval si Karabec.

Adam Karabec si na penaltu v derby věřil. Takové zápasy vypovídají o naší vítězné mentalitě!Video: Sport.cz

 
Článek

Byl jste určený na penaltu?

Ne, podle mě nebyl po odchodu Ládi Krejčího určený asi nikdo. Bavili jsme se o tom, kdo si věří. Někdo říkal, že by si to klidně vzal. Ale já si věřil, kluci mě nechali kopat. Zaplaťpánbůh to pak dobře dopadlo.

Nechá vám Krejčí penaltu i příště, nebo ji bude případně kopat zase on?

O tom jsme se ještě nebavili. Pogratuloval mi, byl šťastný. Ale je to kapitán, rád mu ji nechám, aby dával góly dál.

Co gólová oslava?

Byla předem domluvená, kdybych dal náhodou gól. Nebylo to nic proti nikomu. Stál jsem na místě a udělal svou oslavu.

Sparta v prodloužení dovršila obrat v derby. Ve čtvrtfinále MOL Cupu porazila Slavii 3:2Video: Sport.cz

Penaltovou situaci musel rozhodčí Rouček zkoumat na videu, vy jste centroval při Vlčkově ruce. Byl jste o penaltě hned přesvědčený?

Myslel jsem, že bude. Když jsem trefil balon, ruka vyletěla. Šlo o to, jestli ji (Vlček - pozn. aut.) neměl moc u těla, že situaci nemohl ovlivnit.

Prohrávali jste 0:2, utkání jste ale dokázali otočit. Co tento obrat ukazuje o mužstvu?

To, co poslední dobou zažíváme. Jsme extrémně silný tým v těchto těžkých zápasech. I když nám to nejde podle plánu, zvládneme zápasy ubojovat a vyhrát, to jsme v minulých letech tolik neměli. Máme vítěznou mentalitu.

Pomůže vám tato výhra do nedělního derby v lize?

Myslím, že půjde o dva odlišné zápasy. Může nám to pomoct psychicky, ale velký vliv na další utkání to mít nebude. Pojede se nanovo. Zápas v lize bude ještě důležitější.

Před utkáním se připomínalo podzimní derby, které nebylo moc o fotbale. Bylo tohle utkání lepší?

Myslím, že určitě. Tenkrát jsem nebyl ani na lavičce, seděl jsem v hledišti, a byl to extrém. Předtím jsem něco takového asi nikdy neviděl. Jsem rád, že se to takhle odehrálo. Doufám, že to nedělní bude ještě lepší.

Reklama