Hlavní obsah

Priske: Poražení, pamatujte si ty hrozné pocity! Pohár je pro sparťany v tahu, tak aspoň titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od derby k derby. Tak by se také dala nazvat série fotbalistů Sparty dvaceti soutěžních zápasů bez porážky. Naposledy padli v říjnu na Slavii vysoko 0:4, teď znovu se sešívanými ve finále poháru na Letné (0:2). „Nejhorší možné pocity. Finále jsme měli doma, ale slaví oni,“ netají Adam Karabec, jenž si vysloužil pochvalu trenéra Priskeho.

Je to hrozný pocit. Do konce sezony ho už nechceme zažít, říká Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparťani ani po prohraném zápase nevynechali tradiční kolečko kolem dánského kouče. „Řekl nám, abychom si všichni dobře pamatovali tyhle hrozné pocity. Abychom už je nemuseli do konce sezony ani jednou zažít a v lize slavili my," prozrazuje Lukáš Sadílek poučení, které Priske hráčům nakázal.

Sparta sice před nadstavbou vede ligovou tabulku, na osmý pohárový triumf od rozdělení federace ovšem nedosáhla. Ve finále neuspěla stejně jako před rokem na Slovácku. Tehdy v jeho dresu juchali také Sadílek a Jurečka, „obhájit" letos dokázal jen útočník Slavie.

„Jsou to hrozné pocity, protože jsme hráli doma před vlastními fanoušky. Strašně nás to mrzí, že tady slaví jiný tým," shoduje se Sadílek s Karabcem.

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

„Naše šance přišly z akcí, kdy jsme si míč ťukli, ale jinak jsme si nechali vnutit jejich styl. V nákopech je Slavia lepší. Nehráli jsme svoje, co jsme chtěli, bohužel," lituje Karabec.

„Asi rozhodl první gól. Oni to hezky trefili a za stavu 1:0 byli v psychické výhodě. My už jsme byli pod tlakem, museli jsme dotahovat. To jim vyhovovalo. Mohli chodit do brejků. Mají je silné a přidali druhý gól," líčí Sadílek.

Letenští nemají čas brečet, již v neděli otevřou skupinu o titul v Olomouci, kde na startu jara jen remizovali. „Bude těžké dostat porážku ve finále z hlavy, ale musíme se o to rychle pokusit. Začíná nám hlavní část sezony a titul chceme získat. Musíme jim to v lize vrátit!" vyhlašuje Karabec.

„Nesmíme na výsledek finále myslet, aby nás nesrazil. Říká se to těžce, může nás to mrzet. Zítra musíme začít od znovu. Musíme udělat všechno pro to, abychom zvládli alespoň ten titul," přidává se Sadílek.

Reklama