Hlavní obsah

Priske: Slavia byla lepší než my. Líbil se mu Karabec, Haraslín zápas nechytil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cítil, že Slavia byla lepší. Trenér fotbalové Sparty Brian Priske uznal, že rival z Vršovic vyhrál finále MOL Cupu zaslouženě. „Když chcete porazit Slavii, musíte podat absolutně to nejlepší, co je ve vás,“ podotkl Priske po porážce na Letné 0:2. Teď se bude soustředit, aby tým co nejlépe připravil na nedělní ligový zápas v Olomouci.

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Vyhrál lepší tým?

Ano, Slavia si zasloužila vyhrát, byla lepší než my v mnoha aspektech. Měla víc síly, kvality, byla na tom lépe fyzicky, byla rychlejší, a to i ve způsobu myšlení. V těchto zápasech také rozhoduje první gól, který dala.

Přizpůsobili jste se hernímu stylu Slavie?

Oni jsou zkrátka dobří. Ve způsobu hry, který hrají, jsou nejlepší. I proto jsem chtěl hrát naši hru. Ale je to proti nim těžké. Oni zvládali velice dobře aspekty, které jsou pro jejich hru typické. Vyhrávali souboje, sbírali druhé míče, byli velmi přímočaří. Je to dobrý tým s dobrým trenérem, jsou v něm reprezentanti. Pro nás je to bolestivá porážka, ale takový je fotbal i život. Jeden je vítěz, jeden je poražený. Je to i moje odpovědnost, abych pomohl týmu, zasáhl do toho. Jsme v tom všichni spolu. Já, hráči, členové realizačního týmu. Musíme se zaměřit na detaily.

První gól? Nejdůležitější v kariéře. Druhý? Tam jsem si zahrál na Marka Matějovského, říká šťastný David DouděraVideo: Sport.cz

Za deset dní hrajete derby doma znovu. Co budete muset změnit?

Nyní je příliš brzy na důkladnější analýzu, emoce převládají, proto nemohu konkrétněji odpovědět. Ale naším nejbližším úkolem je vrátit hráče zase do formy pro nedělní utkání. Potřebujeme se vrátit tam, kde jsme byli. Když chcete porazit Slavii, musíte podat absolutně to nejlepší, co je ve vás. Nemůže takhle zahrát devět hráčů, ale všech jedenáct. A musejí se přidat i náhradníci.

Ale budete muset něco změnit, že?

Rozumím tomu, že byste chtěli znát odpovědi na další utkání se Slavií, které nás tu čeká. Ale neumím na to přesně odpovědět. Slavia byla nyní lepší v mnoha aspektech. Před dalším zápasem se budeme bavit o systému naší hry, rozestavení, individuálních výkonech nebo o tom, jakou budou plnit hráči roli. Protože jak jsem říkal a opakuji: všichni musejí v takovém utkání odevzdat maximum. Zmínil bych Adama Karabce. Takhle bych si představoval výkon hráče v takovém zápase. Cítil jsem z jeho strany velkou kvalitu. Kdyby měl více štěstí, mohl dát i branku. Hráči musejí proti Slavii odehrát utkání na nejvyšším možném levelu. On tak hrál.

Takto to na Letné vypadalo těsně před začátkem pohárového fináleVideo: Sport.cz

Co jste říkal atmosféře utkání?

Bylo to hezké, skvělé. Věřím, že si zápas užili lidé na tribunách i u televize. Atmosféra byla cítit. Oba fanouškovské tábory odvedly skvělou práci. Věřím, že i tohle se zaslouží o dobrou publicitu českého fotbalu.

Jak se vám pozdával výkon Lukáše Haraslína? Nepozorujete u něj propad výkonnosti?

Dobrá otázka. Nevím, jestli se u něj děje něco špatného. Ale věřím, že snad ne. Dnes nechytil ten zápas. Všichni se musíme zpětně dívat na ty situace a analyzovat je. Budeme pracovat na tom, aby se zlepšil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.