Hlavní obsah

Rosický na pracáku, klub, do kterého by už ani Lavi nešel, a taxikář Babiš. Sparta je lidem pro smích

Hotovo. Sparta proti Slovácku vytoužený titul v domácím poháru nevybojovala a její krize se prohlubuje. Zoufalství a bezmoc, kterou neprolomila ani předchozí výhra 2:1 v derby se Slavií, podtrhují i konec kariéry kapitána Bořka Dočkala a avizovaný odchod talentovaného Adama Hložka. Fanoušci Letenských už mají srdce na dranc a dávají to hráčům i vedení najevo.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zklamaní fotbalisté Sparty po finále MOL Cupu.

Článek

Sparta musí být ráda, že má sezonu za sebou a trápení je konec. Před tou následující jí však čeká spousta výzev, se kterými se bude muset popasovat. Konec kariéry Bořka Dočkala a pravděpodobný odchod Adama Hložka, nestálost na trenérském postu, to nejsou dobré vyhlídky.

Fanoušci trpí a nezdary koušou jen těžko. I skalní příznivci si musí přiznat, že Sparta už není klubem, co dřív. „Tam už by nešel ani Lavi," naráží jeden z příznivců na populární komediální seriál a film s postavou Juliuse Lavického. "Letná musí shořet," rozvášnil se na Twitteru i jinak uměřený bývalý novinář a dnes manažer Filip Horký, který svou přízeň ke klubu nijak neskrývá.

Po sociálních sítích koluje fotografie sportovního ředitele klubu Tomáše Rosického, který se zachmuřeným výrazem sleduje hru za stavu 2:0 pro Slovácko. Se soucitným výrazem se na něj dívá Blanka Holubová, akreditační manažerka FAČR, ke které někdo přidělal logo Úřadu práce ČR.

Příznivci Letenských tak Rosickému připomínají jeho výrok, že v případě neúspěchů bude uvažovat o konci ve funkci sportovího ředitele. "Rosu" k tomuto kroku vyzvali i choreem.

Vrcholem kreativity uživatelů na sociálních sítích je koláž bývalého premiéra Andreje Babiše, který nabízí zklamaným hráčům Sparty odvoz do Prahy...

Spartu v nové sezoně čeká 2. předkolo Konferenční ligy, podaří se jí vymanit z nemilosti příznivců a získat klubu ztracený lesk?

Reklama

Související témata: