Hlavní obsah

Ševci nejedou do Plzně na výlet. Dostat se do finále by byla obrovská věc, ví zlínský Fantiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sedmi lety si vyzkoušeli, jaké to je zvednout po vítězství ve finále MOL Cupu v Olomouci nad Opavou (1:0) pohár nad hlavy. Zlínští fotbalisté mají v této sezoně stále šanci si to zopakovat, ale čeká je těžké středeční semifinále v Plzni. Podle křídelníka Ševců Antonína Fantiše však Ševci věří, že je v jejich silách velkého favorita na jeho hřišti zaskočit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Antonín Fantiš (vlevo) bojuje v ligovém utkání s Pardubicemi o míč s Dominikem Marešem.

Článek

„V roce 2017 jsme byli v boji o finále na Slavii taky outsidery. Nikdo nám nevěřil, ale přesto jsme dokázali v Edenu vyhrát. I teď je to určitě možné. Dostat se do rozhodujícího zápasu o cennou trofej by byla obrovská věc. V žádném případě nejedeme do Plzně na výlet,“ dušuje se Fantiš.

Dvaatřicetiletý univerzál tvrdí, že pohárové semifinále je pro Zlíňany velkým svátkem. „Jsme dobře nachystaní a odhodlaní podat co nejlepší výkon. Jsem přesvědčený, že jsme schopni uhrát solidní výsledek. Postup není nereálný,“ zopakoval bývalý hráč Příbrami, Baníku či Jablonce před důležitým duelem, jehož vítěz vyzve ve finále v domácím prostředí v dosud neurčeném termínu pražskou Spartu.

Velkým favoritem jsou ale plzeňští fotbalisté, kteří vypadli ve čtvrtfinále Konferenční ligy až po tuhém boji s italskou Fiorentinou. A na rozdíl od Zlína, který se v nejvyšší soutěži zachraňuje, mají v lize už takřka jistou třetí příčku.

„Klobouk dolů před Viktorkou. Udělala českému fotbalu v Evropě velké jméno. Mimořádně pomohla národnímu koeficientu. Dokázala opravdu hodně,“ ocenil Fantiš plzeňské tažení Konferenční ligou.

Plzeň má nyní náročný program. Mezi utkáním ve Florencii a středečním duelem v MOL Cupu se Zlínem remizovala o víkendu v lize na Slovácku 1:1. „Je možné, že budou její hráči trochu unavení. Na druhé straně hraje Viktorka doma a má dostatečně široký kádr. Semifinále se ale hraje na jeden zápas a stát se může cokoliv,“ uvažuje Fantiš.

Navzdory tomu, že Ševce čeká v neděli v lize důležitý záchranářský souboj s poslední Karvinou, nastoupí v Plzni v nejsilnějším možném složení. „Půjdeme do toho naplno. Už semifinále je pro nás mimořádný úspěch, ale postup do finále by byl ještě mnohem větší. Zabojujeme o něj ze všech sil. Když se sejde v náš prospěch úplně všechno, můžeme přes Viktorii přejít,“ přemítá zlínský asistent Lukáš Motal.

Fotbalisté z Baťova města budou postrádat na západě Čech obránce Libora Holíka, který ve Zlíně hostuje právě z Plzně a po dohodě klubů nemůže nastoupit. K dispozici jsou naopak uzdravení Filip Žák a David Tkáč.

Reklama

Související témata: