Hlavní obsah

Hr. Králové - Slovácko 0:1Slovácko si zahraje finále domácího poháru. Proti Hradci mu stačil jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Šašinka 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty už znají svého soupeře ve finále MOL Cupu. O trofej si to Letenští rozdají 4. května se Slováckem, které dnes v semifinále porazilo Hradec Králové 1:0. Vítězný gól v Mladé Boleslavi, kde má východočeský prvoligový nováček domácí azyl, dal ve 36. minutě Ondřej Šašinka. Branka jeho spoluhráče Lukáše Sadílka ve druhém poločase neplatila kvůli ofsajdu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hofmann (vlevo) ze Slovácka a Daniel Vašulín z Hradce Králové během utkání semifinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

V úvodu Vašulínovu ránu vyrazil brankář Slovácka Fryšták, jeho protějšek Vízek si zase poradil s Havlíkovým stříleným centrem. Hradec mohl otevřít skóre ve 24. minutě, ale hlavičku Vlkanovy zblízka reflexivně zlikvidoval Fryšták.

Slovácko otevřelo skóre ve 36. minutě. Havlík obloučkem do šestnáctky uvolnil Šašinku, který tvrdou střelou z otočky propálil Vízka. Čtyřiadvacetiletý útočník navázal na sobotní ligový gól proti Bohemians 1905.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Michal Leibl z Hradce Králové a Ondřej Šašinka ze Slovácka.

Hradec si navzdory aktivitě na začátku druhé půli nevytvořil jedinou vyloženou šanci. V 72. minutě zvýšil Sadílek, jehož trefa však po zásahu videorozhodčího neplatila kvůli ofsajdu střídajícího Cicilii na začátku akce.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Gólová radost fotbalistů Slovácka.

Hosté si kontrolovali těsný náskok a soupeře prakticky nepustil na útočnou polovinu. Až v nastavení z přímého kopu z velkého úhlu Rada překvapivě necentroval do šestnáctky, ale přestřelil. Hradec tak neporazil Slovácko ani ve třetím duelu sezony. V lize na jeho hřišti prohrál 0:1 a v Mladé Boleslavi remizoval 2:2.

Tým z Uherského Hradiště bude hrát finále doma, protože v tabulce koeficientů za posledních pět pohárových ročníků figurují níže než Sparta. Slovácko český pohár ještě nikdy nezískalo, v roce 2005 ve finále podlehlo Ostravě a o čtyři roky později Teplicím.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Semifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu Hradec Králové - 1. FC Slovácko v Mladé Boleslavi.

Semifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 36. O. Šašinka. Rozhodčí: Szikszay - Caletka, Paták - Julínek (video). ŽK: Leibl, Doležal - Kalabiška. Diváci: 1230.
Hradec: Vízek - Klíma, Král, Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada, Harazim (68. Prekop) - Rybička (68. Dvořák), Vašulín (75. Doležal), Vlkanova. Trenér: Koubek.
Slovácko: Fryšták - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk, Ljovin (90.+1 Šimko), Havlík, Kalabiška - Petržela (68. Holzer), Sadílek - Šašinka (52. Cicilia). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: