Hlavní obsah

Stříbrný Chilan poslal Baník ve čtvrtfinále na velkého rivala, další pražské S

Praha
Aktualizováno

Pražská S už jsou pohárovým osudem Baníku. Ostravští fotbalisté v osmifinále v repríze posledního finále MOL Cupu vyřadili Slavii, teď pro změnu pojedou na Spartu. Losu čtvrtfinále se ujal internacionál Josef Jelínek, vicemistr světa z roku 1962. Vedle utkání Sparta - Baník další dvojice tvoří Plzeň - Mladá Boleslav, Slovácko - Liberec a Olomouc - Jablonec. Oficiálním hracím dnem je 4. březen 2020.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Georges Mandjeck ze Sparty a Robert Hrubý z Baníku Ostrava.

Článek

Třeskutým bitvám Baníku s pražskými S zdaleka není konec. Pikantní duel přišel při strahovském losu na samotný závěr. Poté, co Josef Jelínek vylovil z osudí první tři dvojice, bylo jasné, že Baník po Slavii narazí také na Spartu. Tentokrát pojede do Prahy, hrát se bude začátkem března na Letné.

„Pojedeme na Spartu, se kterou jsou vzájemné zápasy atraktivní i pro fanoušky. Euforie po výhře nad Slavií byla velká, ale hlavně zasloužená, protože jsme ji porazili po zásluze. Jen na hráčích záleží, abychom se ukázali na jaře i na Spartě," poukazuje sportovní ředitel Marek Jankulovski.

„Souhlasím s Markem, že to bude velmi atraktivní zápas jak pro hráče, tak pro fanoušky. Vítězství v poháru je naším cílem. Výhodou bude sice domácí prostředí, ale čeká nás těžký a zároveň hezký zápas. Moc hezky jste to vylosoval," děkoval letenský sportovní ředitel Tomáš Rosický legendárnímu Chilanovi Jelínkovi.

Liberec dostal možnost odplaty

První na řadu přišla Plzeň, která narazí na Mladou Boleslav. „Nadřeli jsme se na postup do čtvrtfinále. Na druhou stranu diváci v Chlumci si přišli na svoje a byli určitě spokojení," poukazuje s úsměvem Daniel Kolář, zástupce Viktorie, že jeho tým postoupil do čtvrtfinále až po prodloužení na hřišti Chlumce nad Cidlinou.

Také Slovácko potřebovalo k vyřazení Viktorie Žižkov prodloužení. Teď bude hostit Liberec. „Pokud se chcete dostat do finále, tak musíte porazit každého. Slovácko je těžký soupeř, nedávno jsme ze stejného místa odjeli poraženi, tak se musí hráči motivovat. Mají soupeři co vracet," komentuje los Libor Kleibl, ředitel Slovanu.

Zbývající dvojici tvoří Olomouc a Jablonec. „Dostal jsem úkol, abychom hráli doma, takže jsme spokojení," culí se Adam Kosař ze Sigmy. Oba týmy se tak na jaře utkají v pohárové i ligové soutěži během krátké chvíle.

Los čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav,
Slovácko - Slovan Liberec,
Sigma Olomouc - Jablonec,
Sparta Praha - Baník Ostrava.
Úřední hrací termín 4. března 2020.

Reklama

Související témata: