Hlavní obsah

Taškařice je u konce! Nový los nechápu, zlobí se Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taškařice je u konce, v pátek v pravé poledne byl proveden nový los 3. kola fotbalového MOL Cupu. Původní neplatil, neboť došlo k chybnému nasazení pražské Dukly na úkor Brna. Některé kluby na novém losu vydělaly, některé naopak. Nejvíc je za chybu pracovníka FAČR zřejmě bita Dukla, kterou místo domácího duelu s druholigovou Opavou čeká zápas na Slovácku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový trenér Petr Rada během utkání

Článek

„Podle reglementu jsme neměli být nasazeni, naopak Brno ano. S tím pochopitelně souhlasím. Jedeme teď na Slovácko, což respektujeme. Ale pokud původní los někdo zvoral, šlo prý o selhání lidského faktoru, nemůže být přece los nový. Tohle nechápu,“ zlobí se trenér druholigové Dukly Petr Rada, který vzápětí předkládá argument.

„Vezměte si situace, kdy váš tým poškodí VAR. Což je také selhání lidského faktoru. Vy se ozvete, že chcete opakovat zápas? Logicky žádný nový zápas nebude. Tady je nový los… Říkal jsem už před lety, že my jsme ve všem světoví. Měli jsme dva fotbalisty roku, deset hráčů z jednoho klubu je na hostování ve druhém a nesmí ve vzájemném utkání nastoupit. Teď máme i druhý los poháru,“ dodává Rada.

Podle zkušeného kouče, který se s Duklou snaží o návrat mezi tuzemskou elitu, můžou být naštvané kluby z nižších soutěží, kterým původní středeční los přiřkl zvučného soupeře v první ligy.

„Kluby z nižších lig jsou rády, že tyto soupeře dostanou, kvůli zvýšení návštěvnosti. Ale obecně… Pohár je sice specifický, stát se může cokoli, jenže top pětka první ligy půjde stejně nejdál. Ať je los jakýkoli. Při tom původním se stala fatální chyba, s tím už nic neuděláme. Respektujeme, že pojedeme na Slovácko. Tečka,“ dodává Rada. „Musíme změnu soupeře přijmout, víc k tomu nemám co dodat,“ doplňuje sportovní ředitel Dukly Josef Jinoch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.