Hlavní obsah

Teď si jdeme pro titul i pohár, hlásil po výhře v derby sparťanský obránce Wiesner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim ve svém letenském chrámu skoncovali v derby se sérii mistrovské Slavie čítající 54 zápasů bez prohry, ve středečním čtvrtfinále MOL Cupu ji pro změnu vypakovali z domácího poháru a zbavili ji tak iluzí, že by si mohla zreprízovat tolik ceněné double. A v obou případech byl sparťanský Tomáš Wiesner u toho...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík ze Slavie Praha a Tomáš Wiesner ze Sparty Praha.

Článek

„Když jsme Slavii porazili minule doma v lize, byla to nádhera. Teď je o to větší, že postupujeme v poháru. Dali jsme si jasný cíl, že chceme vyhrát ligu i pohár a vítězstvím v Edenu jsme dali jasně najevo, že si pro obě trofeje jdeme," nijak neskrýval čtyřiadvacetiletý obránce  před kamerami klubové televize euforii, kterou po vítězství 2:0 nad odvěkým rivalem prožíval on a celá Sparta s ním.

„Šlo o těžký zápas, který se hrál nahoru dolu, ale šli jsme do něho se stejnou taktikou, jako do všech ostatních. Máme svou hru, kterou praktikujeme a které jsme se drželi," kvitoval, že i v sestavě plné mladých hráčů v čele s devatenáctiletým Suchomelem či třeba jeho vrstevníkem Vitíkem Sparta derdy zvládla a postoupila.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťané se v Edenu radují z první branky.

„Na naší taktice se tím nic neměnilo. Kluci čekali na svou šanci a výborně ji využili. Drželi jsme se toho, co máme od trenéra určené, obrana a vlastně celý tým zahrál na jedničku," oceňoval Wiesner trenérem nachystanou taktickou partituru i výkon svých spoluhráčů.

„Bylo důležité, že jsme rychle zvýšili na 2:0 a pak už jsme si vedení i výhru takticky pohlídali. A vůbec si nemyslím, že by to snad bylo tím, že zápas byl hodně přerušovaný a rozkouskovaný. Tím jsme Slavii rozhodit nechtěli, spíše jsme ji chtěli překvapit naší hrou, což se podařilo," nechal se slyšet Wiesner.

„Vítězství nás určitě nakopne. Teď se soustředíme na nedělní ligový zápas s Plzní, kterou chceme porazit a tlačit tak na titul, který chceme."

Reklama

Související témata: