Hlavní obsah

Těžší soupeř by trestal. Ševčík trefil Spartě utrápený postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden gól jim stačil na postup, který v závěru urputně bránili. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 3. kola MOL Cupu zvítězili na hřišti druholigové Líšně 1:0. Trenér Brian Priske nasadil zcela obměněný tým, o postupu do dalších bojů domácího poháru rozhodl exbrněnský Michal Ševčík. „Jsme rádi za postup, ale rozhodně ne za předvedený výkon. Těžší soupeř by nás potrestal,“ uvědomuje si dánský kouč.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Pavel Sokol z Líšně a Martin Vitík ze Sparty.

Článek

Válka na Slavii za námi, sobotní šlágr s Plzní před námi. Jak se zařídit? Obměnit celou sestavu. Tak se rozhodl trenér Brian Priske se svým realizačním týmem.

Sparta nastoupila za krásného slunečného odpoledne v úplně rozdílné sestavě proti nedělnímu derby. Z jeho aktérů nebyl v základní jedenáctce vůbec nikdo, alespoň na lavičku usedli Sörensen, Ryneš, Olatunji a Haraslín.

Vůbec poprvé se v základní sestavě áčka objevil Michal Ševčík. A právě letní posila ze Zbrojovky trochu symbolicky na brněnské půdě svým prvním gólem za Spartu rozhodla utkání.

„Ševčík měl u nás krušné začátky, ale má dobrý přístup k tréninku a zápasům béčka. Věřím, že vstřelený gól mu pomůže,“ poznamenal Priske pro ČT sport.

„Dal jsem mu míč do běhu a Ševa ho uklidil parádně. Nepodařilo se nám skórovat do přestávky, po vstřeleném gólu jsme nepřidali další, takže jsme o postup museli bojovat až do konce,“ líčil záložník Adam Karabec, který si odnesl cenu pro hráče zápasu.

Sparta před duelem s Plzní. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Předem jsme věděli, že nás tady nečeká nic lehkého. Postup je důležitý, ale naši hru si musíme vyhodnotit,“ dodala opora reprezentačních Lvíčat, která si ke konci zápasu musela kvůli puchýřům měnit kopačky.

V předchozích sedmi soutěžních zápasech neporažená Líšeň dala favoritovi zabrat. Třeba na rohy ho tým s přezdívkou Marvani porazil 10:6.

„Výsledek musíme brát, Sparta potrestala naši chybu. Nemáme se ale za co stydět. Favorita jsme potrápili, byli jsme mu vyrovnaným soupeřem. Taktika nám vycházela, měli jsme dokonce víc šancí. Jen škoda, že jsme žádnou neproměnili. Odehráli jsme se Spartou lepší zápas než před dvěma lety,“ cení si Milan Valachovič, trenér Líšně.

Reklama