Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 4:1Liberec je předposledním čtvrtfinalistou MOL Cupu, zazářil Van Buren

Fotbalisté Liberce v dohrávce osmifinále domácího poháru MOL Cupu porazili Olomouc hladce 4:1 a stali se předposledním čtvrtfinalistou. Hattrickem se blýskl nejlepší střelec Slovanu v podzimní části ligové sezony nizozemský útočník Mick van Buren.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu: zleva Mick van Buren z Liberce a Jiří Spáčil z Olomouce.

Článek

Oba týmy se potkaly v poháru po dvou letech, předloni v semifinále zvítězil Liberec v Olomouci 2:1. Souboj devátého týmu ligové tabulky po podzimní části se čtvrtým nabídl až nečekaně ofenzivní hru, pět branek padlo ve vzájemném duelu poprvé od března 2012.

Hanáci v lize s Olomoucí čtyřikrát za sebou neprohráli, ale tentokrát měl od úvodu navrch soupeř. K vedení částečně pomohl Slovanu gólman Trefil, který v 11. minutě propustil nepříliš umístěnou střelu do středu branky pod břevno od Višinského.

Hned za dvě minuty navíc Severočeši zvýšili, poté co kombinaci zblízka zakončil Van Buren. Olomoučtí přidali a ve 38. minutě snížili. Po centru od Navrátila se prosadil hlavou k tyči nabíhající stoper Beneš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu: zleva Theodor Gebre Selassie a autor třetího gólu Mick van Buren z Liberce se radují.

Po změně stran už ale znovu kralovali domácí. V 63. minutě rozhodčí Nehasil k velké nevoli Hanáků nařídil po pádu Červa ve vápně penaltu pro Slovan a Van Buren nezaváhal. Za dalších pět minut třicetiletý Nizozemec v úniku jemně dloubl míč přes Trefila a navázal na srpnový hattrick z ligové soutěže, v níž má po podzimu na kontě devět gólů.

Už v minulém týdnu si postup do jarního čtvrtfinále zajistili obhájci trofeje ze Slovácka, finalista z předchozí sezony Sparta, Slavia a další pražský tým Bohemians 1905, Brno a druholigový Vyškov. Zápas mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byl kvůli sněžení odložen a odehraje se až v novém roce. Přesný termín dosud nebyl určen.

MOL Cup netradičně uzavřel podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už v polovině listopadu kvůli mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 4:1 (2:1)
Branky: 13., 63. z pen. a 68. Van Buren, 11. Višinský - 38. Beneš. Rozhodčí: Nehasil - Slavíček, Ratajová.
Liberec: Stejskal - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Mikula (69. Prebsl), Valenta, Červ, Preisler (69. Fukala) - Višinský (85. Purzitidis) - Mészáros (80. Frýdek), Van Buren (85. Rondič). Trenér: Kozel.
Olomouc: Trefil - Vraštil (74. Poulolo), Pokorný (46. Šíp), Beneš - Breite - Zifčák, Spáčil (26. Matoušek), Navrátil, Zmrzlý - Chytil, Růsek (74. Hadaš). Trenér: Jílek.

Reklama