Hlavní obsah

Zlín - Vyškov 0:1Vyškov vyřadil další prvoligový tým! Brno otočilo infarktový duel v Teplicích

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína v osmifinále domácího poháru ve čtvrtek nečekaně prohráli s druholigovým Vyškovem 0:1 a v této sezoně MOL Cupu se stali čtvrtým vyřazeným týmem z nejvyšší soutěže. Hosté rozhodli o překvapivém vítězství v 85. minutě a po Jablonci postoupili přes druhého ligového soupeře. Postup v prodloužení vybojovali v Teplicích hráči brněnské Zbrojovky, kterým se v deseti podařilo vyřazení odvrátit úspěšnou penaltou Jakuba Řezníčka ve čtvrté minutě nastavení řádné hrací doby. A týž hráč pak ve 106. minutě zajistil hostům výhru.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva střelec branky Jakub Řezníček a Josef Divíšek z Brna se radují z gólu do sítě Teplic.

Článek

Zlín si chtěl v poháru aspoň částečně spravit náladu po skončení ligového podzimu, po němž mu patří až předposlední místo v tabulce. "Ševcům" se ale ani dnes příliš nedařilo a druhému týmu druhé ligy nedokázali dát gól.

Ve druhém poločase Zlínští stupňovali tlak, ale neprosadili se ani v 78. minutě, kdy Reiter mířil do brankové konstrukce. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, dostal se do úniku kamerunský záložník Alégué, obešel domácího gólmana Rakovana a poslal Vyškov do čtvrtfinále. Hosté rozhodli jedinou brankou jen o minutu dříve než v minulém kole v Jablonci.

Zlínu nevyšel zápas pod vedením dočasných trenérů Víta Vrtělky s Petrem Jiráčkem, kteří nahradili v pondělí odvolaného Jana Jelínka. Z týmů z nejvyšší soutěže už vedle "Ševců" a Jablonce opustily domácí pohár také Pardubice a mistrovská Plzeň, která ve 3. kole nečekaně prohrála 2:3 v Hlučíně.

Foto: fctrinityzlin.cz

Fotbalisté Zlína nestačili v osmifinále MOL Cupu na druholigový Vyškov.

Brno v souboji dvou ligových týmů v Teplicích bleskově udeřilo a už v první minutě vedlo poté, co zblízka doklepl míč do sítě Přichystal. Hned za osm minut ale odpověděl po rohu a závaru Hybš. Oba týmy pak v úvodním dějství trefily tyč.

V 80. minutě otočil po brejku stav bývalý brněnský hráč Hyčka a ještě blíže k postupu byli Tepličtí o chvíli později, kdy dostal červenou kartu za faul na unikajícího Gninga hostující Endl.

Ligový nováček ale dokázal navzdory oslabení nečekaně otočit stav. V poslední minutě nastavení naivně fauloval ve vápně Kučera a střídající Řezníček z penalty poslal zápas do prodloužení. Nejlepší ligový střelec pak v úvodní minutě druhého dějství zakončil na zadní tyči brejk a poslal Zbrojovku do čtvrtfinále.

O to bude bude v sobotu bojovat i hlučínský kat plzeňské Viktorie na hřišti Bohemians, České Budějovice čeká duel s Hradcem králové a nejatraktivnější souboj se odehraje v Ostravě, kde Baník přivítá pražskou Spartu. V pátek se Slovácko utká s Mladou Boleslaví a Karviná vyzve pražskou Slavii. Osmifinálový program uzavře 26. listopadu souboj Liberce s Olomoucí.

MOL Cup netradičně uzavírá podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už o uplynulém víkendu kvůli nadcházejícímu mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu
Trinity Zlín - Vyškov 0:1 (0:0)
Branka: 85. Alégué. Rozhodčí: Radina - Horák, Vlček. ČK: 90.+3 Hrubý (Zlín).
Sestava Zlína: Rakovan - Reiter, Simerský (89. Didiba), Procházka, Bartošák - Fillo (76. Dramé), Hlinka, Hrubý, Čanturišvili - Silný (59. Jawo), Vukadinovič (76. Janetzký). Trenér: Vrtělka.
FK Teplice - Zbrojovka Brno 2:3 po prodl. ((2:2 - 0:1)
Branky: 9. Hybš, 80. Hyčka - 90.+4 z pen. a 106. Řezníček, 1. Přichystal. Rozhodčí: Křepský - Nádvorník, Antoníček. ČK: 83. Endl (Brno).
Teplice: Mucha - Vondrášek (106. Cykalo), Knapík, Hybš - Hyčka, Jukl, Mareček (73. Kučera), Urbanec (106. Kodad) - Trubač (90. Čičovský) - Gning, Žák (84. Vachoušek). Trenér: Jarošík.
Brno: Berkovec - Matejov (38. Štěrba), Šural, Endl, Falta (58. Divíšek) - Texl (103. Blecha), Souček (83. Rogožan) - Alli, Pachlopník (58. Řezníček), Přichystal (83. Hladík) - Ševčík. Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: