Hlavní obsah

Vzal si dovolenou, a pak pokořil Slavii. Na postup to ale bylo málo

Radek MalinaSport.czPrávo

Ráno si přispal. Mohl si to dovolit, protože si v práci vzal dovolenou. Záložník Slovanu Velvary Ladislav Vopat chtěl být plný síly na souboj třetího kola tuzemského poháru proti Slavii Praha. V pozdním středečním odpoledni se dočkal sladké odměny, když dokázal gólově pokořit obranu úřadujících českých šampionů. „Byť jsme vypadli, troufnu si říct, že pro nás všechny šlo o životní sportovní zážitek," přemítal sedmadvacetiletý útočník, který v dresu Dukly Praha před pěti lety naskočil i dvou zápasů v nejvyšší soutěži.

Foto: Rudolf Muzika

Ladislav Vopat, hráč Slovanu Velvary, při televizním rozhovoru po utkání se Slavií Praha.

Článek

Úvod zápasu jste zvládli skvěle, zatímco Slavia se nemohla dostat do tempa. Překvapilo vás, jak probíhal první poločas?

My jsme Slavii chtěli potrápit. Hlavní bylo, abychom neudělali ostudu. Ale že bychom mohli vést o dvě branky, to jsme asi nečekali. Dorazilo hodně lidí. Vlastně více, než jsme čekali. Makali jsme ze všech sil.

Věřili jste v poločase, že můžete přes Slavii postoupit? Nebo jste byli nohama na zemi?

Hlavně jsme si kladli na srdce, abychom co nejdelší dobru drželi čisté konto a neinkasovali. Kdyby to vyšlo, naše naděje by stoupaly.

Foto: Rudolf Muzika

Ladislav Vopat, hráč Slovanu Velvary.

Jenže Pražané do šedesáté minuty skóre otočili...

Potvrdilo se, že Slavia má hráče jiného kalibru. Jednoznačně si troufnu říct, že úvod byl důsledkem podcenění. Ale po pauze do toho šlápli. Intenzita byla obrovská a náš náskok vzal rychle za své. Vlastně potřebovali jen pět minut a postup byl na jejich straně.

Slávisty čeká ve čtvrtek regenerační trénink. Jaká bude vaše denní náplň?

Naštěstí nikdo z nás nemusí na noční, ale ve čtvrtek ráno většina z nás půjde normálně do práce. Já třeba pracuji v obchodě s fotbalovými potřebami. Ale na středu jsem si vzal dovolenou, takže jsem se pořádně vyspal a snažil jsem se nachystat, jak nejlépe to šlo. Hodně kluků to udělalo podobně. Brali si dovolenou, aby měli klid. Někteří šli ale normálně před zápasem do práce.

Dolehla na vás během volného dne nervozita z velkého utkání?

Ne. Už jsem dost starý, abych si něco takového připouštěl. Ale je fakt, že když jsme pak viděli obrovské množství lidí, trošku na nás určitá tíha zápasu dolehla. Nicméně myslím, že rychle zmizela. A všichni jsme si to užili. Troufnu si říct, že pro většinu z nás šlo o životní sportovní zážitek.

Reklama

Související témata: