Hlavní obsah

Zraněný hrdina Slovácka musel v poločase střídat. Odehrál jsem životní zápas, zářil Reinberk

Fotbalisté Slovácka přepsali klubovou historii, na třetí pokus se ve finále Českého poháru dočkali premiérového triumfu. V rozhodující bitvě o cennou trofej zdolali především díky výbornému výkonu v prvním poločase Spartu ve vynikající atmosféře 3:1 a na hradišťském stadionu propukla po závěrečném hvizdu obrovská euforie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Reinberk ze Slovácka oslavuje gól na 3:1

Článek

Hlavním strůjcem vítězství Slovácka byl obránce Petr Reinberk, který vstřelil druhý i třetí gól svého týmu. Poté však musel v poločase kvůli zranění vystřídat. „Odehrál jsem životní zápas. Dvě branky jsou naprosto super. Hlavně gól na 3:1 byl pro nás strašně důležitý, protože jsme okamžitě reagovali na soupeřovo snížení," tvrdil hradišťský hrdina.

Už na rozcvičce prý cítil, že jeho celek Pražany přehraje. „Byli jsme v utkání dominantní, až na pár závarů a standardek jsme skoro nic Spartě nedovolili. Odehráli jsme velmi dobrý zápas, nechali jsme na hřišti srdíčko," libuje si nadšený Reinberk.

Už před svým druhým gólem pociťoval bolesti v levé noze. „Nemohl jsem levačkou prudčeji kopnout ani pořádně zasprintovat," svěřil se. Druhou půli strávil na lavičce. „Bylo to nejhorších 45 minut v mém životě. Trnul jsem při každém centru do naší šestnáctky. První okamžiky po konci utkání pak byly strašně dojemné. Přepadly mě veliké emoce. Teď je potřeba úspěch řádně oslavit. Musím se ale krotit, protože ve čtvrtek odlétáme s rodinou na dovolenou do Turecka," usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík s trofejí za vítězství ve finále MOL Cupu

Fotbalisté Slovácka mají už jisté třetí předkolo Konferenční ligy a za určitých okolností se mohou posunout i do Evropské ligy. „Snad budeme mít trochu štěstí při losu. Budeme chtít napravit loňský rok," připomněl vyřazení bulharským Plovdivem v penaltovém rozstřelu.

Pro kouče Slovácka Martina Svědíka je pohárové vítězství vrcholem dosavadní trenérské kariéry. „Zažívám neuvěřitelný pocit štěstí. Je to splněný sen. Šli jsme za úspěchem mnohem cílevědoměji než sparťané. Zúročili jsme čtyřletou práci. Jsem šťastný nejen kvůli hráčům, vedení klubu a realizačnímu týmu. Vyhráli jsme hlavně pro skvělé fanoušky, kteří nás nejen v tomto zápase neskutečně podporovali," líčí nadšeně.

Prozradil na sebe, že je slavící typ. „Připojím se ke klukům. Dáme si pivo, a možná i něco tvrdšího. Opici mívám docela veselou," práskl na sebe nebývale uvolněný Svědík.

Reklama

Související témata: