Hlavní obsah

Pokud fotbalistky vyhrají mistrovství světa, může být v Austrálii státní svátek

Pokud australské fotbalistky vyhrají domácí mistrovství světa, k čemuž potřebují ještě dvě vítězství, vláda zřejmě vyhlásí státní svátek. Tým s přezdívkou Matildas láme divácké rekordy a premiér Anthony Albanese podpořil v rozhovoru pro televizní stanici ABC myšlenku vyhlásit mimořádné volno. V některých státech to už jejich představitelé slíbili.

Foto: Dan Peled, Reuters

Pokud fotbalistky Austálie vyhrají MS, lidé budou mít státní svátek.

Článek

"Řekl jsem, že by to měli lídři (našich) států a teritorií zvážit a vím, že to většinou docela vřele přijali," řekl Albanese. "Je to mnohem víc než jen sportovní událost. Je to inspirace pro mladé lidi," dodal. Premiér nejlidnatějšího státu Nového Jižního Walesu Chris Minns už dnes slíbil, že státní svátek vyhlásí do týdne, pokud fotbalistky historické zlato získají.

Australské fotbalistky ve středu v Sydney nastoupí v semifinále proti Anglii. Tak daleko na MS dosud nedošly a jejich zápasy sledují miliony lidí. Takovou sportovní horečku Austrálie naposledy zažila při olympijských hrách v Sydney v roce 2000. O den dříve se utkají v prvním semifinále Švédsko a Španělsko v Aucklandu.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články