Hlavní obsah

Potřebovali jsme hrát v tempu, abychom soupeře uvařili, řekl Holeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia poprvé v této sezoně ztratila ligové body. V Jablonci prohrála první poločas, ve druhém srovnal Tomáš Holeš na konečných 1:1. Dva góly Bořilovi a spol. sudí odvolal pro ofsajd. „Chyběla nám větší kvalita ve finální fázi,“ hodnotil jediný střelec sešívaných.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Tomáš Holeš.

Článek

Je bod z Jablonce zklamáním, nebo ho berete?

Jsme zklamaní. Přijeli jsme do Jablonce pro tři body a ve druhém poločase se nám podařilo rychle vyrovnat. Měli jsme před sebou ještě celý druhý poločas, takže jsem věřil, že zápas otočíme. Bohužel se nám to nepovedlo.

Co vám chybělo?

Dneska nám chyběla větší kvalita. Měli jsme spoustu ztrát, spoustu nepřesných centrů. Kdybychom byli kvalitnější, našli někoho pořádně ve vápně, taky si pohlídali ofsajdy, kvůli kterým nám odvolali dva góly, tak by to vyšlo.

Jakou roli hrálo osm změn v základní sestavě oproti pohárovému utkání?

Na ligu jsme to teď vždy vyměnili a vždy to vyšlo. Jsme jeden tým, na tréninku kluci vědí, co mají hrát, takže bych tomu remízu nepřisuzoval. Spíš se na nás soupeř dobře připravil, hrál na brejky a v prvním poločase nám tak dělal problémy. A nekvalita ve finální fázi z naší strany byla velká.

Zápas byl hodně rozkouskovaný, byl problém dostat se do tempa?

To je pravda, to je druhá věc. Potřebovali jsme hrát v tempu, abychom soupeře trochu uvařili a vytvořili si tam okénka. Bohužel to bylo bojovný na mokrém terénu, se spoustou faulů. A hloupých faulů, i od nás. Pro nás určitě není dobré, když se zápas kouskuje. My potřebujeme hrát v tempu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólová radost fotbalistů Slavie v utkání 6. kola Fortuna ligy v Jablonci.

Z čeho pramenil velký počet faulů?

Soupeř se tam zahustil, hrál dole v devíti lidech, tam se pak těžko dostává. Plus těžší klouzavý terén. Nějaké dohrávky, uklouznutí, a jsou z toho fauly. Takový zápas prostě někdy je.

Co bylo špatně při inkasovaném gólu krátce poté, kdy Jurečka neproměnil penaltu?

Když gólman chytí penaltu, tým to psychicky nakopne. Ale byl tam faul na Honzu Bořila, zůstal tam ležet a my jsme pokračovali v akci, kde jsme měli hloupou ztrátu. Od nás šlo o nezkušenost, když po ztrátě šli asi tři na dva a soupeř situaci dobře vyřešil a dohrál.

Za Jablonec jste hrál, je zápas proti němu pro vás ještě speciální?

Asi jo, strávil jsem tady dva krásný roky. Rád na ně vzpomínám. Těch lidí, s kterými jsem hrál, tady už tolik není, ale mám to tady rád a vždy budu.

Slavil jste ho?

Radoval jsem se, ale šlo o to, že jsme potřebovali hrát, chtěli jsme zápas otočit.

Reklama

Související témata:
  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.