Hlavní obsah

West Ham v problémech?! Ruský klub se domáhá peněz za českého reprezentanta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský fotbalový klub Spartak Moskva netrpělivě očekává rozhodnutí fotbalového tribunálu FIFA, ke kterému podal žádost o vymáhání dluhu na anglickém West Hamu. Ten podle dostupných zpráv ruskému klubu dluží část peněz za hostování českého reprezentanta Alexe Krále.

Foto: Profimedia.cz

Alex Král v dresu West Hamu v zápase Evropské ligy.

Článek

Král ve West Hamu hostoval ze Spartaku Moskva v sezoně 2021/22, nicméně za Kladiváře odehrál v Premier League jen jednu jedinou minutu. Čtyřiadvacetiletý záložník se v letošní sezoně přesunul do bundesligového Schalke 04, přičemž využil rozhodnutí FIFA, která umožnila hráčům pozastavit své smlouvy v Rusku až do léta příštího roku.

Spartak nyní vyrukoval s tím, že Hammers stále nezaplatili část poplatku za hostování českého reprezentanta. Celkem měl West Ham zaplatit 5,2 milionu eur (zhruba 127 milionů korun). „Platba převodem měla být provedena ve dvou splátkách. Jedna byla provedena, druhá ne," uvedl klub.

Druhá splátka měla být splacena začátkem února, West Ham ji prý dokonce převedl na účet FIFA Clearing House, ale po 24. únoru (vypuknutí války na Ukrajině) ji banka Barclays odmítla převést na účet otevřený v Rusku. „Kvůli tomu byly finanční prostředky vráceny na účet West Hamu. Klub tvrdí, že nemůže provést platbu obcházející asociaci a platba přes ni je nemožná kvůli pozici banky," uvedl Spartak.

V důsledku toho podal Spartak žádost o vymáhání dluhu k fotbalovému tribunálu FIFA. Rozhodnutí očekává začátkem listopadu.

Reklama

Související témata: