Hlavní obsah

9:0! Top výkon, zářil Klopp po nakládačce Bournemouthu. Soupeře nechtěl ponížit, nasadil i „děti“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle krize nevypadá. Fotbalisté Liverpoolu rázně utnuli vlažný start do sezony, v sobotním zápase zničili Bournemouth 9:0 a vyrovnali nejvyšší vítězství v historii soutěže. „Top výkon,“ zářil trenér vítězů Jürgen Klopp.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Hráči Liverpoolu oslavují vstřelenou branku.

Článek

Liverpool zůstal po prvních třech kolech anglické ligy překvapivě bez vítězství. Po remízách na Fulhamu a s Crystal Palace padl na půdě Manchesteru United. Po porážce na Old Trafford měl Klopp se svou družinou sezení, vyříkávali se problém. Šéf chtěl vidět reakci, a ta přišla.

Reds od úvodní minuty válcovali nováčka a nepolevili za žádného stavu. „Ukázali jsme vlastnosti, ve kterých jsme silní, a také další věci, ve kterých se musíme zlepšit. Musíme dát hře jasný směr, proto se mi moc líbil začátek utkání. Neváhali jsme a šli jsme do toho. Všichni víme, že jsme něco takového potřebovali,“ byl spokojený Klopp.

V archivech Premier League najdete tři stejné výsledky. Manchester United vypráskal 9:0 v březnu 1995 Ipswich a v únoru 2021 Southampton, který takový debakl schytal už v říjnu 2019 doma s Leicesterem. „Ale pozor, nechtěli jsme Bournemouth ponížit. Nemůžu mít větší respekt k tomu, co tam dělá (trenér) Scott Parker v ne zrovna nejlehčích podmínkách,“ poslal Klopp vzkaz smutnému kolegovi.

Konejšivá slova představovala ale jen malé povzbuzení. „Je to pro mě nejtěžší den, něco takového jsem v kariéře nezažil. Je to hodně bolestivé,“ bědoval Parker.

Vyčníval útočník Roberto Firmino, jenž dal dva góly a připsal si i tři asistence, ale trefilo se dalších pět hráčů, jednu branku si dali hosté sami. „Perfektní odpoledne, různí střelci, nádherné góly,“ liboval si Klopp.

Těšila ho i další okolnost, jasný průběh ho vybídl k tomu, aby do utkání postupně nasadil nezkušené junáky jako sedmnáctiletého obránce Stefan Bajčetiče, stejně starého záložníka Bobbyho Clarka nebo devatenáctiletého záložníka Fabia Carvalha. „Naše děti si zasloužily dostat se do rotace,“ usmál se německý kouč.

Jiný teenager, devatenáctiletý záložník Harvey Elliott už se prosazuje do základní sestavy. Proti Bournemouthu skóroval a emotivně branku prožíval, protože mu před pár dny zemřela babička. V rozhovoru po zápase si musel z očí otírat slzy.

Reklama