Hlavní obsah

Aféra Juventusu už dosáhla až do Anglie. Tottenham je bez sportovního ředitele

Sportovní ředitel Tottenhamu Fabio Paratici dočasně uvolnil svou funkci poté, co mezinárodní fotbalová federace FIFA rozšířila celosvětově distanc, který společně s dalšími bývalými funkcionáři Juventusu dostal za finanční podvody při přestupech. Londýnský klub na webu oznámil, že Paratici bude na dovolené minimálně do doby, než italský svaz rozhodne o jeho odvolání. Slyšení je naplánováno na 19. dubna.

Foto: Mike Egerton/PA Images , Profimedia.cz

Fabio Paratici na archivním snímku z roku 2022.

Článek

Italský fotbalový tribunál v lednu odebral Juventusu 15 bodů v tabulce této sezony italské ligy a udělil zákazy činnosti několika vrcholným funkcionářům klubu včetně bývalého českého reprezentanta Pavla Nedvěda, jenž dostal osmiměsíční distanc. Ve středu FIFA na žádost italského svazu potvrdila, že tresty mají platnost celosvětově.

Toto rozšíření platnosti může mít vážný dopad na Paraticiho, jenž dostal nejpřísnější trest o délce 30 měsíců. Bývalý sportovní ředitel Juventusu po 11 letech ve "Staré dámě" působí v Tottenhamu od roku 2021.

Paraticiho uvolnění funkce přišlo necelý týden poté, co se Spurs rozešli s trenérem Antoniem Contem. Aktuálně čtvrtý tým tabulky Premier League povede do konce sezony dosavadní asistent Cristian Stellini.

Reklama

Související témata: