Hlavní obsah

Anglický fotbalový reprezentant Mount přestoupil z Chelsea do Manchesteru United

Anglický fotbalový reprezentant Mason Mount přestoupil z Chelsea do Manchesteru United, s nímž podepsal pětiletou smlouvu s opcí na další rok. Podle webu BBC zaplatili "Rudí ďáblové" za čtyřiadvacetiletého záložníka 55 milionů liber (přes 1,5 miliardy korun). Přestupová částka navíc v případě splnění předem daných podmínek naroste o dalších pět milionů liber (zhruba 138 milionů korun).

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Anglický záložník Mason Mount přestupuje z Chelsea do Manchesteru United.

Článek

Mount je odchovancem Chelsea, s londýnským klubem v roce 2021 vyhrál Ligu mistrů a Superpohár UEFA a v dalším roce i klubové mistrovství světa. Za sebou má také hostování v Arnhemu a Derby. Za anglickou reprezentaci dosud odehrál 36 zápasů, v nichž dal pět branek. Před dvěma lety s ní neuspěl ve finále evropského šampionátu proti Itálii.

"Opustit klub, ve kterém jste vyrůstali, není nikdy snadné. Manchester United je ale skvělou novou výzvou do další fáze mé kariéry. Hrál jsem proti nim a vím, do jak silného týmu jdu. Nemůžu se dočkat, až s ním budu bojovat o cenné trofeje," uvedl Mount v prohlášení. Za Chelsea nastoupil ve 194 zápasech, vstřelil 33 gólů a zaznamenal 37 asistencí.

"Jsem hodně ambiciózní a vím, jak úžasné to je vyhrávat velké trofeje a co je k tomu potřeba. Udělám vše, abych to znovu zažil v Manchesteru United," řekl Mount.

Reklama