Hlavní obsah

Anglický obránce James z Chelsea přijde kvůli zranění kolena o MS

Anglický obránce Reece James z Chelsea bude osm týdnů mimo hru kvůli zranění kolena a přijde o účast na fotbalovém mistrovství světa v Kataru. Dvaadvacetiletý pravý bek se zranil v úterním duelu Ligy mistrů na hřišti AC Milán, který po ošetření nedohrál.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Obránce Chelsea Reece James se svíjí v bolestech.

Článek

"Reece navštívil specialistu a po konzultaci všech stran nastoupí rehabilitační program, který by měl trvat osm týdnů," uvedla v prohlášení Chelsea. Světový šampionát začne 20. listopadu, James navíc do té doby bude chybět londýnskému celku v devíti soutěžních zápasech.

Zranění patnáctinásobného reprezentanta Jamese, jenž v poslední čtyřech zápasech Anglie odehrál kompletní porci minut, představuje další problém pro trenéra národního týmu Garetha Southgatea. Aktuálně jsou totiž ze zdravotních důvodů mimo hru praví obránci Kyle Walker z Manchesteru City a Trent Alexander-Arnold z Liverpoolu.

Vicemistři Evropy Angličané vstoupí do turnaje 21. listopadu utkáním proti Íránu, jejich dalšími soupeři ve skupině B budou Spojené státy americké a ostrovní rival Wales.

Reklama

Související témata: