Hlavní obsah

Anglický velkoklub odvrací ostudu. Gól měsíce? Možná tak z tréninku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani opakované miliardové investice zatím nevyvedly anglickou Chelsea z letargie. Londýnský celek má problém hlavně se střílením branek a hrozí, že fanoušci si budou vybírat gól měsíce jen z mládežnických a ženských týmů. Ano, elitní mančaft má už jen jeden pokus na to, aby se v září alespoň jednou prosadil.

Foto: David Klein, Reuters

Záložník Chelsea Enzo Fernández během porážky s Aston Villou 0:1.

Článek

„Musíme růst jako tým, nejen individuálně. Myslím, že mladí hráči bez zkušeností z Premier League potřebují čas. Samozřejmě chceme vyhrávat, o tom fotbal je. Ale naši mladíci se potřebují učit, vnímat své chyby. Proto se cítíme zklamaní, protože takových situací je momentálně příliš mnoho,“ řekl po víkendové prohře 0:1 s Aston Villou trenér Mauricio Pochettino.

Blues po zpackané minulé sezoně aktuálně nehrají evropské poháry a mají tak možnost soustředit se pouze na domácí soutěže. Start do Premier League jim však nevyšel, výsledkem po šesti kolech je průběžné čtrnácté místo, zisk pěti bodů a stejný počet nastřílených branek.

Je jisté, že v září se hráči Chelsea v rámci Premier League neprosadili ani jednou. Po zmíněné prohře s Aston Villou, remíze 0:0 s Bournemouthem a porážce 0:1 s Nottinghamem Forest hrozí, že výkladní skříň slavného klubu nedodá do oblíbené ankety o gól měsíce ani jeden příspěvek.

Zlomit to může jen středeční duel Ligového poháru s Brightonem. Na Stamford Bridge však dorazí extrémně nebezpečný, silný a neoblíbený soupeř. V soutěžních kláních porazila Chelsea svého soka naposledy v září 2020, navíc Brighton je v Premier League aktuálně na třetí příčce.

„Začíná mi být Chelsea trochu líto. V prvních kolech jsem ji kritizoval, ale teď mi přijde, že nehraje tak špatně. Vytváří si docela dost šancí, ale neproměňuje je. Chybí střelec, který by míč do brány prorval nebo prostě nějak procpal. Hodil by se jí někdo, jako byl ve Spartě David Lafata, který se skvěle orientoval v pokutovém území, našel si míč a dal gól,“ zhodnotil expert Sport.cz Daniel Pudil ve svém tradičním komentáři Made in England.

Podobné problémy řešil například v srpnu 2021 Arsenal. Hrůzostrašný start do sezony ve znamení proher s Brentfodem (0:2), Chelsea (0:2) a Manchesterem City (0:5) jen lehce zachránilo vítězství rovněž v Ligovém poháru 6:0 nad West Bromem.

Dokáže teď Chelsea proti Brightonu skórovat, nebo A-tým zůstane v září na nule? Fanoušci už vtipkují, že případně se použije gól z Fify nebo tréninku.

Reklama