Hlavní obsah

Antony se po upachtěném postupu vysmíval hráčům Coventry. Bylo to trapné, míní legenda United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do své nepatřičné oslavy zapojil uši, teď za ně dostává. Fotbalový křídelník Antony z Manchesteru United vydráždil fanoušky Coventry svým gestem. Když Rasmus Höjlund poslední proměněnou penaltou v rozstřelu stvrdil postup favorita přes druholigového soupeře do finále FA Cupu, Antony si dal dlaně za uši a vysmíval se zklamaným hráčům Coventry. Prší na něj kritika.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Křídelník Antony z Manchesteru United objímá spoluhráče Bruna Fernandese

Článek

United ve zmíněném semifinále zle hazardovali. V základní hrací době ztratili vedení 3:0, Coventry vyrovnalo na 3:3, a v závěru následného prodloužení dalo dokonce branku na 4:3, která však kvůli minimálnímu ofsajdu neplatila. Penalty United zvládli, ale místo euforie je pohltila spíš úleva. Radost byla u většiny z nich decentní. Antony ale popíchl soupeře.

„Byl vyprovokován, proto takhle reagoval,“ hájil svého hráče trenér Manchesteru United Erik ten Hag. „Provokaci nevidíte, jen tu reakci. Ale neměl to dělat,“ dodal.

United slyšeli i přes postup spíš kritiku. Antonyho chování je dalším propíraným tématem. „Bylo to od něj ubohé. Jste koupený za 100 milionů eur a každý zápas hrajete s hov… v trenkách. 0 gólů, 1 asistence v této sezoně. Pokud bych byl jeho spoluhráč, řekl bych mu, že by se měl stydět,“ glosoval Brazilcovo počínání bývalý nizozemský obránce Khalid Boulahrouz.

Antonyho chování odsoudil i další někdejší obránce Rio Ferdinand, jehož kariéra je s Manchesterem United spjatá. „Bylo to trapné,“ vyťukal na sociální síť X.

Následně svůj pohled rozvedl na youtubovém kanálu. Mimo jiné zmínil, že by se cítil trapně, když zkušení hráči jako Marcus Rashford, Bruno Fernandes nebo Harry Maguire nezasáhli. „Chtěl bych vidět, jak mu jasně říkají: Tohle se nedělá. Máme štěstí, že jsme postoupili. Je to ostuda, jsme stále na hřišti,“ uvedl Ferdinand.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.