Hlavní obsah

Arsenal prodloužil smlouvu s anglickým reprezentantem Sakou

Anglický fotbalový reprezentant Bukayo Saka podepsal s londýnským Arsenalem novou dlouhodobou smlouvu. Druhý tým anglické ligy o tom informoval na klubovém webu. "Kanonýři" délku kontraktu neuvedli, podle britských médii by měl platit do roku 2027.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Ofenzivní tahoun Arsenalu Bukayo Saka v utkání s Nottinghamem.

Článek

Jednadvacetiletý Saka debutoval v prvním mužstvu Arsenalu už v 17 letech a brzy se zařadil k ofenzivním tahounům. Poslední dvě sezony nastoupil do všech utkání Premier League, v aktuálním ročníku pomohl svému týmu po sedmi letech k postupu do Ligy mistrů 13 góly a 11 asistencemi.

"Pro náš další vývoj je klíčové, abychom udrželi v týmu největší talenty. Bukayo je už teď důležitý hráč, navíc oblíbený v kabině. V dalších letech bude mít stále větší roli," uvedl trenér Mikel Arteta.

Saka odehrál i všechny zápasy Evropské ligy, ve které Arsenal vypadl v osmifinále se Sportingem Lisabon. Celkem má na kontě ve svém mateřském klubu 178 soutěžních utkání, v nichž nastřílel 37 branek a přidal 40 asistencí. S Arsenalem zatím získal dvě trofeje, v roce 2020 Anglický pohár a o rok později anglický Superpohár.

Reklama

Související témata: