Hlavní obsah

Arsenal - Bournemouth 3:2Arsenal zachránil výhru v sedmé minutě nastavení. West Ham se Součkem utrpěl debakl

Aktualizováno

Arsenal v anglické fotbalové lize doma porazil Bournemouth 3:2. Vítězství zajistil lídrovi soutěže v sedmé minutě nastavení střídající Nelson. Obhájce titulu Manchester City v 26. kole porazil Newcastle 2:0 a na Arsenal ztrácí pět bodů.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru city zleva Manuel Akanji, Jack Grealish a Ruben Dias slaví gól do sítě Newcastlu.

Článek

Brankář Arsenalu Ramsdale lovil míč ze sítě už po devíti sekundách hry. Hned po úvodní akci utkání míč ve vápně propadl k nehlídanému Billingovi, jenž dal druhý nejrychlejší gól v historii Premier League. Rekord drží Long, který se v roce 2019 v zápase Southamptonu proti Watfordu trefil po necelých osmi sekundách.

V 57. minutě zvýšil nad 2:0 pro outsidera Senesi. Za dalších pět minut však zavelel k obratu svou trefou Partey a v 70. minutě už bylo vyrovnáno zásluhou Whitea. Rozhodnutí padlo v sedmé minutě nastavení, kdy se Nelson po rohu opřel do odraženého míče a jeho dělovka se zastavila až o síť Netovy branky.

V utkání Manchester City - Newcastle se v 15. minutě vápnem hostů prokličkoval Foden a svou slabší pravou nohou otevřel skóre. Anglický reprezentant se v Premier League podílel už na 50 gólech (33 branek a 17 asistencí) a ve věku 22 let a 280 dní se stal nejmladším hráčem, který této mety dosáhl.

Dvacet minut po přestávce se na hřiště dostal Silva místo De Bruyneho a za necelé dvě minuty se trefil po přihrávce nejlepšího ligového střelce Haalanda. Portugalský záložník se postaral o 1000. domácí gól Manchesteru City v historii Premier League.

Pátý Newcastle nezvítězil popáté v řadě a z posledních osmi utkání vyhrál pouze jednou.

Brighton deklasoval doma West Ham 4:0 a na pohárové příčky ztrácí jen tři body. Oproti Newcastlu má navíc zápas k dobru. Tomáš Souček nastoupil v základní sestavě West Hamu a odehrál 75 minut. Vladimír Coufal kvůli poranění paty chyběl.

Po Mac Allisterově penaltě z prvního poločasu se v 51. minutě neobvyklým zakončením hrudí prosadil Veltman. O 18 minut později se Mitoma prosadil na zadní tyči a v 89. minutě uzavřel skóre střídající Welbeck.

West Ham nedokázal porazit Brighton v žádném z 12 vzájemných zápasů v Premier League (šest remíz a šest proher). "Kladiváři" zůstávají na 16. místě, těsně nad sestupovým pásmem.

Desátá Chelsea porazila Leeds hřišti 1:0 a zvítězila po pěti utkáních. V 53. minutě skóroval po rohovém kopu Fofana, který se postaral teprve o druhý domácí gól "Blues" v letošním roce. Čtvrtý Tottenham překvapivě prohrál ve Wolverhamptonu 0:1 po gólu Traorého z 82. minuty. "Vlci" přerušili sérii tří zápasů bez výhry a jsou třináctí.

Southampton doma porazil Leicester 1:0 zásluhou gólu Alcaraze z 35. minuty a díky druhé výhře ve třech ligových zápasech pod novým manažerem Rubénem Sellésem se odpoutal ode dna tabulky. V nastaveném čase hostující Souttar hlavičkou orazítkoval břevno, ale Southampton si první domácí výhru od srpna nakonec pohlídal.

Poslední je nově Bournemouth, všechny tři týmy v pásmu sestupu mají shodně 21 bodů.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Manchester City - Newcastle 2:0 (15. Foden, 67. Silva)
Arsenal - Bournemouth 3:2 (62. Partey, 70. White, 90.+8 Nelson - 1. Billing, 57. Senesi)
Aston Villa - Crystal Palace 1:0 (27. vlastní Andersen)
Brighton - West Ham United 4:0 (18. Mac Allister z pen., 52. Veltman, 69. Mitoma, 89. Welbeck)
Chelsea - Leeds 1:0 (53. Fofana)
Wolverhampton - Tottenham 1:0 (82. Traoré)
Southampton - Leicester 1:0 (35. Alcaraz)

Reklama

Související témata: