Hlavní obsah

Aubameyang se vrací na Ostrovy. Má namířeno do Chelsea

Barcelonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang má namířeno do londýnské Chelsea. Podle televize Sky Sports se oba kluby dohodly na přestupu gabonského kanonýra. Za něj by měl do Katalánska přijít obránce Marcos Alonso a také finanční kompenzace kolem deseti milionů eur (245 milionů korun).

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Pierre-Emerick Aubameyang oslavuje branku v duelu Barcelony proti Manchesteru City.

Článek

Aubameyang je nyní na cestě do Londýna, kde se podrobí zdravotní prohlídce. Vše musí být dotažené do dnešní půlnoci, kdy skončí přestupové okno Premier League.

Třiatřicetiletý útočník by se vrátil do anglické ligy po sedmi měsících. Od roku 2018 nastupoval čtyři roky za Arsenal, v únoru ale zamířil do Barcelony. Za "Blaugranas" nastřílel v 24 soutěžních zápasech 13 branek, po příchodu hvězdného Roberta Lewandowského mu ale výrazně vzrostla konkurence na hrotu útoku.

Naopak Chelsea hledá náhradu po odchodech Romelua Lukakua do Interu Milán a Tima Wernera do Lipska. Součástí transferu by se měl stát i jednatřicetiletý Alonso, jenž by opustil "Blues" po šesti letech.

Barcelona by si výměnou opět trochu pomohla při finančních problémech, se kterými se dlouhodobě potýká. Kvůli dluhům a finančním pravidlům La Ligy nemohla v úvodu sezony zaregistrovat některé posily.

Reklama