Hlavní obsah

Auto po vzoru F1. Hvězdný Haaland si pořídil limitku Mercedesu za 80 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Ostrovech mu to pálí, jenom v týdnu sestřelil pěti góly v FA Cupu anglický Luton. Zajímavé počiny si však norský kanonýr Erling Haaland zapisuje i mimo hřiště, a to úplně mimo fotbal a sport. Útočník Manchesteru City si totiž pořídil vůz Mercedesu. A ne jen tak ledajaký. Mělo by se jednat o limitovanou edici vozidla Mercedes AMG-One, kterého bude vyrobeno údajně pouze 275 kusů.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Hvězdný útočník Manchesteru City Erling Braut Haaland v zápase proti Lutonu

Článek

S informací přišel norský deník Dagens Naeringsliv. Podle něj se k nákupu nového vozu rozhodl se svým kamarádem a podnikatelem Olem Ertvaagem, se kterým se má znát dlouhodobě už od dětství.

A podle technických parametrů se nejedná o jen tak ledajakou mašinu. Mercedes z limitované edice má v sobě nést pět motorů, jenž se využívají i v monopostech královské disciplíny motorsportu Formule 1. Maximální rychlost tohoto auta činí úctyhodných 352 km/h. Rychlosti z nuly na dvě stě km/h by mělo vozidlo dosáhnout během sedmi vteřin, na 300 kilometrů za hodinu během necelých šestnácti sekund.

A cena? Podle norského média samotné vozidlo vyšlo na 29 milionů norských korun (cca 64 milionů českých korun). Do této částky však nejsou zahrnuté daně, celkově tak Haaland se svým přítelem museli vynaložit částku dosahující 36 milionů norských korun, tudíž bezmála 80 milionů těch českých.

Pro srovnání. Nor si v týmu úřadujícího vítěze Premier League či Ligy mistrů vydělá přibližně 20 milionů liber ročně (cca 600 milionů českých korun). Když se to vezme podle jednoduché matematiky, naspořit si na další takové vozidlo Norovi čistě z platu může trvat jen něco málo přes jeden měsíc.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.