Hlavní obsah

Baroš jde na půl roku hostovat do anglického Portsmouthu

Karel FeltPrávo

Šestadvacetiletý fotbalový útočník Milan Baroš bude půl roku hostovat v anglickém Portsmouthu. V neděli večer se v Anglii dohodl s devátým klubem Premier League na půlročním hostování, k němuž dal Olympique Lyon souhlas. Věřím, že zahájím v Potsmouthu druhou kariéru," řekl Baroš v telefonickém rozhovoru pro deník Právo.

Článek

„Jsem velmi rád, že se vracím do Anglie. Jdu do známého prostředí, kde se nemusím ani učit jazyk. Anglický fotbal mi vyhovuje. Potěšil mě i zájem kouče Harryho Redknappa,“ pokračoval Milan Baroš. Z přestupu bude mít radost jistě i kouč reprezentace Karel Brückner, který na Baroše stále hodně spoléhá.

Český útočník se naposledy trefil za Lyon loni 22. prosince v duelu s Nancy (1:1). V probíhající sezóně dal tři ligové góly. Poslední utkání za Olympique odehrál v neúspěšném čtvrtfinále Francouzského poháru v Le Mans 16. ledna.

Skvělý start

Kouč Portsmouthu Harry Redknapp se nechal slyšet, že Baroš v sobě má stále obrovský potenciál a on ho v něm znovu probudí. „Chci ho v mužstvu. Jestliže tu je možnost Baroše získat, bylo by chybou ji nevyužít,“ cituje kouče klubový web. Baroš by měl pomoci Portsmouthu do pohárové Evropy. Na deváté příčce od nich dělí jihoanglický klub pouhé tři body.

„Důvěra mě moc těší. Zatím jsem podepsal smlouvu, hovořili jsme s koučem krátce. Nestihl jsem si ještě vybrat ani číslo dresu, ale to není podstatné. Už ve středu budu připravený na ligový zápas s Manchesterem United na jeho posvátném Old Trafford. To by byl krásný návrat do Premier league. V sobotu doma hostíme Chelsea. Lepší start si nelze ani přát,“ rozloučil se Milan Baroš, který vyhrál s FC Liverpool Ligu mistrů a před rokem byl hráčem Aston Villy.

Berger nepřijde

„Dohodli jsme se na půlročním hostování bez opce. V létě chceme být volní. Tento přestup i Kollerův z Monaka do Norimberku jsem dělal i s výhledem na EURO, aby oba hráli a byli optimálně připravení. Milan byl před čtyřmi roky nejlepším střelcem šampionátu. Hrát i střílet góly nezapomněl. Mrzel mě přístup Lyonu, třikrát během šesti týdnů změnilo vedení rozhodnutí, zda Milana pustí nebo nepustí. Teď prezident Aulas svolil,“ přiblížil složitá jednání Právu hráčův mananžer Pavel Paska.

Mezi zájemci o Baroše byly také Espaňol Barcelona a Betis Sevilla. Ty však nemohly splnit finanční požadavky Lyonu. Jen nezávazný zájem projevily některé další anglické kluby.

„Rozhodnutí pro návrat do Anglie bylo jednoznačné. Nejen kvůli známému prostředí, ale zejména pro jednoznačný zájem a korektní jednání vedení Portsmouthu a kouče Redknappa. Co se týká Patrika Bergera, toho by chtěl také, ale Aston Villa ho nepustí,“ dodal Paska.

Reklama

Související témata: