Hlavní obsah

Baroš: Manchester si zasloužil vyhrát

PRAHA/MANCHESTER

Český útočník Milan Baroš po svém nevydařeném středečním debutu v dresu Portsmouthu na hřišti Manchesteru United přiznal, že si domácí tým zasloužil vyhrát. Ďáblové rozhodli utkání již po dvanácti minutách, když se podruhé v zápase trefil Cristiano Ronaldo. Baroš opustil hřiště dvanáct minut před koncem zápasu. „Věděli jsme, že to bude těžké,“ řekl český reprezentant v interview na oficiálních stránkách klubu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český fotbalový útočník Milan Baroš

Článek

Milan Baroš vstupoval v dresu Portsmouthu na anglický fotbalový trávník po roce, když naposledy v lednu roku 2007 ještě v dresu Aston Villy skóroval v FA Cupu právě do sítě Manchesteru United. Tentokrát to v dresu Pompey bohužel nezopakoval. „Udělali jsme jim to lehčí, ztráceli jsme jednoduše pozice a nechali jsme je hrát,“ našel po zápase český forvard důvod neúspěchu svého týmu.

Utkání 24. kola Premier League mělo jiného hrdinu než rodáka z Vigantic. Byl jím dvaadvacetiletý portugalský záložník Cristiano Ronaldo, který svým druhým gólem v utkání po dvanácti minutách hry stanovil konečné skóre na 2:0 pro domácí. Právě druhá trefa ze standardní situace vyvolala vlnu úžasu a sám trenér Manchesteru Alex Ferguson sklonil poklonu portugalskému reprezentantovi, když řekl, že lepší gól v Premier League ještě neviděl.

„On na to má. Když Manchesteru umožníte zahrávat standardní situaci, je to velmi nebezpečné. Ronaldo to umí trefit opravdu dobře a dnes to potvrdil,“ řekl hned po utkání Baroš, který musel umu portugalského špílmachra také smeknout.

Portsmouth se po prohře na hřišti favorizovaného Manchesteru sesunul na devátou příčku, zatímco Ďáblové zaujímají první místo v tabulce anglické Premier League, když jsou jen o skóre lepší než Kanonýři z Londýna.

Reklama

Související témata: