Hlavní obsah

Berger míří do týmu anglického nováčka z Portsmouthu

LONDÝN

Český fotbalový záložník Patrik Berger míří pro příští sezonu do nováčkovského celku anglické Premier League Portsmouthu. Internetové stránky klubu již oznámily uzavření dvouleté smlouvy s bývalým hráčem Liverpoolu, hráčův manažer Pavel Paska ČTK řekl, že vše směřuje k dohodě, ale k podpisu smlouvy ještě nedošlo.

Foto: Internet

Patrik Berger se v létě rozloučí s dresem Liverpoolu.

Článek

"Vše je na velmi dobré cestě. Klubový ředitel nám sdělil, že nás bez podpisu smlouvy nenechá odejít," naznačil Paska, že stvrzení kontraktu je otázkou nejbližších hodin nebo i minut.

Vedení Portsmouthu už nicméně na svých webových stránkách představilo Bergra jako novou posilu. "O Patrika se zajímalo hodně velkých klubů, ale my jsme ho přesvědčili, aby přestoupil k nám. Může tady vidět velký potenciál v tom, co se snažíme z našeho klubu vytvořit," uvedl na klubových stránkách výkonný ředitel Portsmouthu Peter Storrie. "Myslím, že Bergrův příchod dostatečně vypovídá o vzestupu Portsmouthu," dodal.

Devětadvacetiletý Berger v poslední sezoně v Liverpoolu kvůli zranění prakticky nehrál a po skončení sezony mu nebyla prodloužena smlouva. Navzdory nedávným spekulacím britského tisku o jeho možném angažmá v Leedsu nakonec odchází do Portsmouthu, který letos vyhrál první divizi a po patnácti letech postoupil do nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: