Hlavní obsah

Bizarní, zuřil soupeř. Sankcemi zasažená Chelsea neobvyklou žádost záhy stáhla

Aktualizováno

Chelsea se obrátila na Fotbalovou asociaci (FA) se žádostí, aby na sobotním pohárovém zápase nebyli vedle jejích fanoušků ani příznivci domácího Middlesbrough. Vzápětí ale londýnský klub požadavek stáhl, podle FA v současnosti všechny strany hledají způsob, jak dostat do hlediště fanoušky obou týmů při současném respektování sankcí uvalených na ruského vlastníka Chelsea Romana Abramoviče kvůli konfliktu na Ukrajině.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Kai Havertz z Chelsea se raduje po jednom z gólů proti Burnley. Ilustrační foto.

Článek

Londýnský klub kvůli sankcím nemůže prodávat vstupenky, jeho představitelé proto původně přišli s žádostí, aby se čtvrtfinále Anglického poháru hrálo úplně bez diváků. Argumentovali zachováním férovosti. "Věříme, že je to nejférovější způsob, jak za současných okolností situaci vyřešit," uvedli představitelé Chelsea, v jejímž vedení je i bývalý reprezentační brankář Petr Čech.

Zástupci Middlesbrough požadavek označili za bizarní. Ohradili se proti tomu, že by uzavřením tribun měl být trestán i jejich klub. "Považujeme jejich návrh za bizarní, nespravedlivý a neopodstatněný," reagoval druholigový Middlesbrough.

Fotbalová asociace v reakci na to uvedla v prohlášení, že Chelsea žádost stáhla. "Po konstruktivním jednání," uvedlo vedení anglického fotbalu.

Chelsea doufá, že po zmrazení majetku Abramoviče kvůli jeho vazbám na prezidenta Vladimira Putina, který řídí válku na Ukrajině, dokončí sezonu. Mezi sankce britské vlády uvalené na klub patří i zákaz prodeje nových vstupenek či hráčů.

Reklama

Související témata: