Hlavní obsah

Bony je unaven. Podle trenéra Pellegriniho za to může mistrovství Afriky

Manchester

Útočník Wilfried Bony se v Manchesteru City po lednovém přestupu ze Swansea ještě nedokázal střelecky prosadit. Podle trenéra Manuela Pellegriniho je na bývalém sparťanském fotbalistovi i na jeho spoluhráči Yayovi Tourém stále znát únava z nedávného mistrovství Afriky, kde pomohli Pobřeží slonoviny ke zlatu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Bony Wilfried lituje neproměněné šance ve svém premiérovém duelu za Manchester City.

Článek

Bony v dresu City zasáhl do čtyř soutěžních zápasů, ve středečním duelu anglické ligy proti posledním Leicesteru (2:0) poprvé nastoupil v základní sestavě. Přestože měl několik slušných šancí, gólu se během 72 minut opět nedočkal.

"Bylo pro něj důležité, že nastoupil od začátku. V minulých zápasech odehrál vždy jen pár minut. Stále je tu krátce po příjezdu z mistrovství Afriky, kde toho odehrál spoustu," řekl na tiskové konferenci Pellegrini. "Myslím, že i Yaya si zvyká na jiné tempo utkání," doplnil chilský kouč.

S šestadvacetiletým Bonym je přes jeho střelecké trápení spokojený. "Bylo by pro něj lepší, kdyby skóroval, ale důležitější je, že hrál od první minuty a dostal se do několika příležitostí. Myslím, že pracoval dobře," dodal Pellegrini.

Reklama