Hlavní obsah

Bouřlivý fanoušek napadl hráče. Hrozí mu doživotní zákaz vstupu na stadion!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický Nottingham Forest zažívá euforii. Po dramatickém semifinále proti Sheffieldu United se mu povedlo postoupit do finále vyřazovací části o postup do Premier League. Hořká dohra ale přišla bezprostředně po odvetném zápase. Na hrací plochu v euforii naběhli fanoušci Nottinghamu, přičemž jeden z nich napadl hostujícího hráče. Ten spadl na zem kvůli tržné ráně musel na šití. Incidentem se zabývá místní policie.

Foto: Nottingham Forest FC, Twitter

Fanoušci Nottinghamu Forest oslavili postup do finále vyřazovací části Championship.

Článek

Boj o postup do Premier League znovu nabízí dramatické bitvy. O vstupenku do finále vyřazovací části si to rozdali Nottingham Forest a Sheffield United. Zatímco v prvním zápase dokázal Nottingham na hřišti soupeře uspět poměrem 2:1, stejným výsledkem poté v odvetě vyhrál i Sheffield. O postupujícím tak musely rozhodnout až pokutové kopy. V nich si lépe počínal právě Nottingham, u kterého rázem propukla euforie.

Oslavy postupu do finále play-off si náležitě užili také fanoušci, kteří po odvetném zápase naběhli na hrací plochu. Jeden z příznivců Nottinghamu to využil k tomu, aby u postranní lajny nevybíravým způsobem srazil k zemi hostujícího obránce Billyho Sharpa. Šestatřicetiletý Brit se po tvrdé srážce poroučel k zemi a poté dokonce zamířil na šití.

Incidentem se okamžitě zabývala policie, která fanouška zatkla a zahájila vyšetřování případu. „V souvislosti s tímto incidentem byl zatčen 31letý muž pro podezření z napadení. Nyní zůstává ve vazbě a podrobí se výslechu. Naše vyšetřování pokračuje. Mluvili jsme s dotyčným hráčem a pracujeme s oběma kluby, které nás ve vyšetřování podporují," zní v prohlášení policie.

„Viděli jsme napadení jednoho z našich hráčů. Byl otřesený a krvácel. Bude se to řešit," uvedl po zápase trenér Sheffieldu Paul Heckingbottom. Netrvalo dlouho a s omluvou za chování svého fanouška přispěchal také Nottingham.

„Fotbalový klub Nottingham Forest je zděšen zjištěním, že došlo k napadení našeho bývalého hráče Billyho Sharpa. Budeme dotyčeného fanouška hnát k odpovědnosti za své činy, což bude zahrnovat doživotní zákaz vstupu na náš stadion," zní v prohlášení Nottinghamu.

Reklama

Související témata: