Hlavní obsah

Bude mi chybět, ale bude se mi lépe spát, míní Guardiola o Kloppovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí německého kouče Jürgena Kloppa odejít po sezoně z Liverpoolu překvapilo i jeho rivala z Manchesteru City Pepa Guardiolu. Španělský trenér úřadujícího mistra Premier League a vítěze Ligy mistrů uvedl, že mu Klopp bude chybět, ale před zápasy proti Liverpoolu se mu bude lépe spát.

Foto: Dave Shopland, ČTK/AP

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola při zápase FA Cupu proti Tottenhamu Hotspur.

Článek

„Je to naprosto neuvěřitelný trenér i člověk, i když ho zas tak blízce neznám,“ řekl Guardiola po pátečním vítězství 1:0 na hřišti Tottenhamu v Anglickém poháru.

Klopp oznámil svůj chystaný odchod o několik hodin dříve. „Osobně byl mým největším rivalem už od dob, kdy byl v Dortmundu a já v Bayernu Mnichov. Bude mi chybět. Jsem ale rád, že se mi bez něj bude před zápasem spát o něco lépe. Přeji mu všechno nejlepší,“ uvedl Guardiola.

Klopp uvedl, že si chce dát od trénování přestávku, protože se cítí vyčerpaný. „Nepřizná to, ale vrátí se. Všichni trenéři se tak cítí po tolika letech. Měl jsem to samé, když jsem byl v Barceloně, takže to úplně chápu,“ řekl španělský kouč.

Klopp je v Liverpoolu od roku 2015. V sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s „Reds“ trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. V ročníku 2021/22 přidal vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru.

Reklama