Hlavní obsah

Campbell navrhuje: Odeberte klubům s rasistickými fanoušky body

LONDÝN/PRAHA

Palčivý problém rasismu na evropských fotbalových stadiónech si vzal na mušku obránce anglického Portsmouthu Sol Campbell, který přichází s novou myšlenkou. Podle čtyřiatřicetiletého Campbella by měly být klubům, na jejichž stadiónech se rasismus projevuje, odebrány body.

Článek

Sám Campbell se stal terčem rasistických urážek vloni v září. Fanoušci Tottenhamu mu totiž nemohou zapomenout jeho přestup do Arsenalu, odkud poté zamířil do svého nynějšího působení v Portsmouthu. Po vyšetření policií dostali čtyři z jedenácti agresorů trest zákazu vstupu na fotbalové stadióny na čtyři roky.

„Já jsem jen jedním z mnoha. Rasistické nadávky jsou k vidění ve zbytku celé Evropy,“ říká k problému pro Guardian kapitán Portsmouthu a předkládá své řešení. „Klubům s těmito fanoušky by se měly odebrat body. Potom by mohly rasistické urážky definitivně přestat,“ vykládá.

„Fanoušci ve fotbale se domnívají, že mohou pokračovat v tom, co dělají, aniž by byli někým kontrolováni. Ve velké většině sportů na stejné úrovni se nic podobného neděje. V tenise, rugby, kriketu či atletice se to nestává. Pro ostatní diváky je to prostě neakceptovatelné,“ vysvětluje Campbell, jenž by se něčeho podobného rád dočkal i v prostředí fotbalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články