Hlavní obsah

Chelsea je podle ostrovních médií v kontaktu s Lewandowským

To by byla přestupová bomba! Fotbalový klub Chelsea chce podle britských médií v létě usilovat o hvězdu Bayernu Mnichov útočníka Roberta Lewandowského. Londýnský celek to ale v honbě za bundesligovou superstar nebude mít lehké, dvaatřicetiletý vítěz ankety Zlatý míč za rok 2020 dává prý před Premier League přednost španělské La Lize. Polský sniper má v německém klubu navíc smlouvu platnou do léta 2023.

Foto: Thomas Kienzle, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu se raduje z gólu proti Freiburgu. Archivní foto

Článek

Kouč Chelsea Thomas Tuchel potřebuje v létě nutně získat kvalitního střelce. Loňská akvizice Timo Werner se na Ostrovech střelecky trápí. Na Stamford Bridge už proto střádají plány, jak situaci s útokem pro nadcházející ročník vyřešit.

Podle britského listu Daily Mail už je londýnský celek dokonce v kontaktu s hvězdou Bayernu Mnichov Lewandowským. Ten má v aktuálním ročníku na kontě ohromujících 47 branek z 39 utkání.

Vedení klubu to ale podle všeho vůbec nebude mít lehké. Lewandowski se prý na žádný útěk z bundesligy nechystá. A pokud by k němu přeci jen mělo dojít, polský reprezentant údajně dává před Premier League přednost katalánskému gigantovi z Barcelony.

Tuchel ale neláme hůl ani nad Wernerem. „Během každého přestupu je riziko těžší adaptace na nové prostředí. Musíme tomu dát čas... Je to komplikované a není jednoduché jeho strádání vyřešit. Spěch a panika ovšem nejdou na místě," nechal se slyšet německý kouč v nedávném rozhovoru.

Reklama

Související témata: