Hlavní obsah

Chelsea si brousí zuby na gólovou mašinu z bundesligy, cenovka je stanovena na 5 miliard

Změní působiště? Letní přestupové období znovu otevírá otázku, kde bude v příští sezoně působit norský fotbalista Erling Haaland. Po dvacetiletém ostrostřelci, který v loňské sezoně napříč soutěžemi nasázel do sítě soupeřů 41 branek ve stejném počtu utkání, touží věhlasné kluby z celé Evropy. Vážný zájem podle zahraničních médií nyní projevila Londýnská Chelsea. Jenže Haaland má v Dortmundu smlouvu do léta 2024 a svůj klenot si zástupci Borussie údajně cení na 170 milionů liber (něco málo přes 5 miliard korun).

Foto: Daniel Roland, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu proti Mohuči. Zády Marco Reus se spoluhráči Erlingem Brautem Haalandem, Matsem Hummelsem (vlevo).

Článek

Podle britských médií Londýňané o Haalanda velmi stojí a kvůli jeho příchodu by prý obětovali i možnost ulovit do svých řad kapitána anglické reprezentace Harryho Kanea.

Má to ale jeden velký háček a tím je astronomická suma, kterou Němci za svého bezkonkurenčně nejlepšího kanonýra soupisky požadují.

Vedení Chelsea by proto chtělo v rámci transferu opačným směrem poslat anglického útočníka Tammyho Abrahama.

Haalandův kontrakt v Borussii je platný do roku 2024. Už v roce 2022 má ale vstoupit v platnost klauzule, která bohatým klubům umožní norského snipera z Dortmundu okamžitě vyplatit. Její přesná výše je ale předmětem spekulací.

Vysoký je i Haalandův plat, který má známý italský agent Mino Raiola pro norského útočníka v jeho budoucím působišti požadovat. Podle deníku Daily Mail by z klubové kasy nového zaměstnavatele týdně mělo na Haalandovo konto odtéct 300 000 liber (téměř 9 milionů korun).

Reklama