Hlavní obsah

Chystá se comeback? Boháči z Newcastlu už si vybrali nového kouče

Londýn/Praha

Necelé dva týdny poté, co u fotbalistů Newcastle United dostal padáka neoblíbený kouč Steve Bruce, potvrdilo klubové vedení jméno jeho možného nástupce. Na lavičce by rádo přivítalo úspěšného trenéra Unaie Emeryho, současného kormidelníka Villarrealu.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Trenér Villarrealu Unai Emery v akci.

Článek

„Mohu potvrdit zájem Newcastlu, oslovili mě, ale konkrétní nabídku jsme ještě neprobírali. Pokud pro mne bude zajímavá, musím to uctivě probrat s vedením Villarrealu," uvedl Emery v interview pro stanici Movistar Plus.

Emery, trojnásobný vítěz Evropské ligy se Sevillou (2014 - 2016), už v minulosti na Ostrovech působil. V letech 2018 - 2019 vedl londýnský Arsenal.

Jistý háček je v tom, že Emeryho kontrakt u týmu úřadujícího šampiona Evropské ligy vyprší až v létě roku 2023 a ve smlouvě má navíc kouč klauzuli o odstupném v údajné výši 7 milionů eur. Po vstupu super bohatého saúdskoarabského konsorcia do Newcastlu se však jeví tento požadavek marginálním.

Newcastle už nutně potřebuje zabrat. V novém ročníku Premier League zatím na výhru čeká a v tabulce mu patří předposlední 19. pozice. Po Bruceově odvolání tým dočasně převzal dosavadní asistent Graeme Jones.

Reklama

Související témata: