Hlavní obsah

Citizens cílí na Pogbu. Za mladého Francouze chtějí zaplatit rekordních 80 miliónů liber!

Manchester

Manchester City je znám svými velkými nákupy, a ani letošní přestupové okno zřejmě nebude výjimkou. Podle britského listu DailyStar trenér Manuel Pellegrini tentokrát zacílil na záložníka Juventusu Paula Pogbu. Nicméně přivést dvaadvacetiletého fotbalistu zpátky do Manchesteru (Pogba v 19 letech přestoupil z Manchesteru United do Juventusu) nebude nikterak snadné. Stará dáma si záložníka cení na 80 miliónů liber (přes 3 miliardy korun).

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Záložník Paul Pogba během finálového střetnutí Ligy Mistrů proti Barceloně.

Článek

Tato částka se však ještě v průběhu let zvýší. Juventus požaduje, aby případný přestup byl na pět let a týdenní plat hráče byl dvě stě padesát tisíc liber (přes 9 miliónů korun), což ve výsledku dělá 65 miliónů liber (přes 2, 4 miliardy korun). Dalších 10 miliónů (přes 376 miliónů korun) by mělo přistát do kasy italského mistra jako poplatek za přestup. Celkově tak Pogba vyjde Manchester na 155 miliónů liber (přes 5,8 miliard korun) za pět let.

I kdyby konečná suma zůstala „jen" na 80 miliónech, stal by se z mladého Francouze nejdražší hráč v historii. O dosavadní primát by připravil Velšana Garetha Balea, který v roce 2013 přestoupil za 72 miliónů liber (přes 2,7 miliardy korun) z Tottenhamu do Realu Madrid.

Pravděpodobněji se tak jeví jiná varianta. Kromě Pogby jsou v hledáčku Pellegriniho i Kevin de Bruyne z Wolfsburg a Raheem Sterling z Liverpoolu.

Naopak na odchodu je bosenský útočník Edin Džeko.

Reklama