Hlavní obsah

Další bývalý sparťan míří do Anglie k Tygrům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gruzínský kouč Shota Arveldaze už má tým kompletní. Týden před startem druhé nejvyšší anglické soutěže získal Hull City poslední posilu. Jako volný hráč zamířil k fotbalovým Tygrům ghanský útočník Benjamin Tetteh, jemuž skončilo angažmá v tureckém Malatyasporu. Bývalý hráč Sparty se tak přesouvá do další země.

Foto: wearehullcity.co.uk

Benjamin Tetteh už patří Hullu.

Článek
Fotogalerie

Klub Hull City působící v anglické Championship není pro bývalé sparťany neznámý. Před pěti lety do něj rovnou z Letné zamířil obránce Ondřej Mazuch, když s ním italský trenér Stramaccioni přestal počítat.

Benjamin Tetteh zamířil do Anglie oklikou před Turecko. V Malatyasporu nejprve ze Sparty hostoval, pak do něj odešel na přestup.

„S potěšením oznamujeme příchod útočníka Benjamina Tetteha coby volného hráče. Podepsal s námi dvouletou smlouvu, klub má opci na rok navíc," uvedl Hull na svém webu.

Ghanský útočník v české lize odehrál za Slovácko, Bohemians a Spartu celkem 98 zápasů a vstřelil v nich 21 gólů.

V rudém dresu strávil v letech 2018–2020 dvě sezony, v první si připsal 11, ve druhé 7 branek. Mimo jiné se dokázal dvakrát trefit v derby se Slavií.

Přestup si nadělil k nedávným 25. narozeninám. Hull vstoupí do sezony sobotním domácím duelem s Bristolem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články