Hlavní obsah

Dcera majitele Chelsea má jasno: Válčit s Ukrajinou nechce Rusko, ale Putin!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem londýnského fotbalového klubu je po invazi ruských vojsk na Ukrajinu rušno. Majitelem Chelsea je totiž ruský oligarcha a dobrý přítel Vladimira Putina Roman Abramovič, který sice předal dozor nad klubem správní radě, ale to jeho odpůrcům nestačí. Abramovič invazi otevřeně neodsoudil, za to jeho dcera Sofia má na celou situaci jasný názor.

Foto: @ZenaPortal, Twitter

Sofia Abramovičová se svým otcem, ruským oligarchou a majitelem Chelsea.

Článek

Ruský podnikatel Roman Abramovič je majitelem Chelsea od roku 2003 a klub se pod jeho správou stal jedním z nejsilnějších v Anglii i Evropě. Pětkrát vyhrál Premier League a Anglický pohár, dvakrát Ligu mistrů a Evropskou ligu. To jde však v posledních dnech stranou.

Už dříve byl Abramovič obviňován a vyšetřován kvůli vazbám na ruského prezidenta Putina, po invazi vojsk na Ukrajinu toto téma znovu ožívá. Člen britského parlamentu ruského oligarchu vyzval, aby se vzdal kontroly nad klubem, což udělal. K politické a válečné situaci se však nevyjádřil.

To skrze svůj instagramový účet udělala jeho dcera Sofia. Ve svém příběhu sdílela výrok „Rusko chce válku s Ukrajinou", kde Rusko bylo červeně přeškrtnuto a nahrazeno jménem ruského prezidenta.

Foto: Instagram @sofiaabramovich97

Instagramový příspěvek Sofie Abramovičové.

Podle Sofie je největší a bohužel nejvíce úspěšnou lží kremelské propagandy to, že většina Rusů stojí za Putinem. Zda tím myslela i svého otce, není jasné.

Reklama

Související témata:
Propaganda